Gnocchi Tomaat Paprika Soep1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi tomaat paprika soep

Deze gnocchi paprika-tomatensoep met burrata is een romige soep met zachte gnocchi. De soep bevat lekker veel groenten en we serveren ‘m met romige burrata en frisse basilicum. Een snelle, smaakvolle maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gnocchi tomaat paprika soep

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 250°C op de grillstand. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Snijd ook de tomaten en paprika in grove stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven tot de groenten zwart beginnen te kleuren. Dit duurt zo’n 15 tot 20 min. Haal de gegrilde groenten uit de oven en voeg toe aan een blender. Pureer de groenten tot een egale soep.
2
Schenk de soep in een grote soeppan. Voeg de groentebouillon toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met peper en zout. Breng de soep zachtjes aan de kook en voeg de gnocchi toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken zodat de gnocchi gaar wordt.
3
Serveer de gnocchi paprika tomatensoep met burrata en verse basilicum.

Verrukkelijke recepten met gnocchi

Gnocchi, de zachte aardappelballetjes uit de Italiaanse keuken, zijn een veelzijdig ingrediënt dat eindeloos gecombineerd kan worden. Van romige ovenschotels tot frisse pesto-gerechten, gnocchi biedt voor ieder wat wils. Laat je inspireren door deze vijf heerlijke recepten!

Met dit gnocchi gratin met kip zet je een ultieme comfort food maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met malse kip, groenten en een romige saus. Een goudbruin kaaskorstje uit de oven maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Perfect voor een hartverwarmende avondmaaltijd en voor het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. De klassieke gnocchi alla Sorrentina brengt je meteen in mediterrane sferen. In dit recept worden de gnocchi geserveerd in een eenvoudige maar smaakvolle tomatensaus, afgetopt met mozzarella die heerlijk smelt. Een echte Italiaanse klassieker waar het hele gezin van zal genieten.

Voor een heerlijke twist kies je de gnocchi-ovenschotel met groene pesto. De romige combinatie van pesto, groenten en gnocchi wordt in de oven gegratineerd voor een heerlijk knapperig laagje. Ideaal als snelle én smaakvolle maaltijd. Wil je de gnocchi helemaal zelf maken? Probeer dan zelfgemaakte gnocchi met salieboter. Het kneden van het deeg en rollen van de gnocchi is een leuke activiteit en de salieboter geeft het gerecht een rijke, nootachtige smaak. Perfect voor een speciale gelegenheid of als je indruk wilt maken.

Een verrassende combinatie vind je in gnocchi met boerenkoolsaus. De stevige boerenkoolsaus vult de zachte gnocchi perfect aan, terwijl de Parmezaanse kaas zorgt voor een hartige touch. Een ideaal gerecht voor koude dagen. Met deze recepten ontdek je hoe veelzijdig gnocchi kan zijn. Of je nu kiest voor klassiek, romig of een creatieve twist, gnocchi brengt altijd comfort en smaak naar je bord!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via