Print opties

Sluiten

Kabeljauw in pistachekorst met doperwten-mangosalade

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snipper het sjalotje. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd samen met de knoflook fijn.
2
Verhit de helft van de olie in een steelpan met dikke bodem, Voeg het sjalotje, de rode peper en de knoflook toe en bak kort aan. Voeg de bevroren mangoblokjes toe met het water. Voeg vervolgens het komijnzaad toe. Breng het geheel aan de kook en laat gedurende 10-15 minuten pruttelen. De chutney is klaar als de mango goed zacht is en het vocht grotendeels is verdampt. Prak de chutney zodat de mangoblokjes kleiner zijn. Breng naar wens op smaak met zout en/of honing.
3
Hak de pistachenootjes fijn en meng met de panko. Leg de kabeljauwhaasjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met olijfolie. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en bestrooi de bovenkant van de vis met de pistache-pankomix. Zet de vis 8 - 10 minuten in de oven.
4
Giet de doperwtjes af. Snijd de verse mango in mooie plakjes en snijd de koriander fijn. Meng de slamelange met de doperwten, mango, koriander en twee eetlepels chutney tot een kleurrijke salade. Verdeel de salade over twee borden en leg de vis erbovenop. Serveer het gerecht met een schaaltje chutney en de verse koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.