Kip kerrie is een echte klassieker. Oorspronkelijk komt het uit India, maar onder andere in Nederland is het al een hele lange tijd ontzettend populair. Combineer de kip kerrie met rijst en serveer er groenten bij als snijbonen zoals in dit gerecht. Zo heb je binnen een half uur een complete en voedzame maaltijd op tafel staan. Ideaal voor op een doordeweekse dag!
Kip kerrie is een gerecht dat oorspronkelijk uit India komt, maar door de eeuwen heen populair is geworden in verschillende delen van de wereld, waaronder Groot-Brittannië en Nederland.
In India wordt curry, waarvan kip kerrie een variant is, al duizenden jaren gegeten. Het is een mengsel van kruiden en specerijen die kunnen variëren afhankelijk van de regio en het gerecht. Kerrie is een van de belangrijkste specerijen in veel curries, en het wordt vaak gecombineerd met gember, knoflook, ui en andere specerijen om een rijke, pittige smaak te creëren.
Tijdens de koloniale periode brachten de Britten curry naar Groot-Brittannië en Nederland, waar het populair werd en zich verder ontwikkelde. Kip kerrie is dus een variant van een traditioneel Indiaas gerecht dat door de jaren heen is aangepast en geëvolueerd door verschillende culturen en keukens.
Wist je dat kip kerrie ook heel lekker is in combinatie met ananas? Dit recept voor kip kerrie met ananas lijkt op het recept van DekaMarkt op deze pagina, maar wordt wat zoeter door de toevoeging van ananas.
Kip kerrie is niet alleen lekker met rijst. Je kunt het bijvoorbeeld ook verwerken in een hartige taart of op een pizza. Zo kies je zelf wat jij het lekkerst vindt of waar je zin in hebt! Maak bijvoorbeeld eens deze pizza kip-kerrie. Leuk voor tijdens een pizzarette avond. Ook dit recept voor ‘kip in de hoed’ raden we aan. Dit is een hartige taart met kerrie, kip en kersen. Kersen? Jazeker! Ze voegen een verrassende en zoete twist toe aan het gerecht.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment