In samenwerking met:
Kip Kerrie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip kerrie met snijbonen

Kip kerrie is een echte klassieker. Oorspronkelijk komt het uit India, maar onder andere in Nederland is het al een hele lange tijd ontzettend populair. Combineer de kip kerrie met rijst en serveer er groenten bij als snijbonen zoals in dit gerecht. Zo heb je binnen een half uur een complete en voedzame maaltijd op tafel staan. Ideaal voor op een doordeweekse dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kip kerrie met snijbonen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2 cm. Pel en snijd de knoflook fijn.
2
Verhit een pan met ½ van de zonnebloemolie en bak de kippendij 2 min. Voeg de kerriepoeder, kurkumapoeder, kokosmelk, kippenbouillontablet en knoflook toe. Bak de kipdijfilet in 10 min. gaar.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Pel de rode ui en snijd in kwarten. Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie en bak de rode ui op middelhoog vuur in 5 min. glazig en gaar.
5
Breng een pan met water aan de kook en kook de snijbonen in 2 min. beetgaar en giet deze af.
6
Serveer de kip kerrie met de rijst, snijbonen en rode ui.

Waar komt kip kerrie vandaan?

Kip kerrie is een gerecht dat oorspronkelijk uit India komt, maar door de eeuwen heen populair is geworden in verschillende delen van de wereld, waaronder Groot-Brittannië en Nederland.

In India wordt curry, waarvan kip kerrie een variant is, al duizenden jaren gegeten. Het is een mengsel van kruiden en specerijen die kunnen variëren afhankelijk van de regio en het gerecht. Kerrie is een van de belangrijkste specerijen in veel curries, en het wordt vaak gecombineerd met gember, knoflook, ui en andere specerijen om een rijke, pittige smaak te creëren.

Tijdens de koloniale periode brachten de Britten curry naar Groot-Brittannië en Nederland, waar het populair werd en zich verder ontwikkelde. Kip kerrie is dus een variant van een traditioneel Indiaas gerecht dat door de jaren heen is aangepast en geëvolueerd door verschillende culturen en keukens.

Meer kip kerrie gerechten

Wist je dat kip kerrie ook heel lekker is in combinatie met ananas? Dit recept voor kip kerrie met ananas lijkt op het recept van DekaMarkt op deze pagina, maar wordt wat zoeter door de toevoeging van ananas.

Kip kerrie is niet alleen lekker met rijst. Je kunt het bijvoorbeeld ook verwerken in een hartige taart of op een pizza. Zo kies je zelf wat jij het lekkerst vindt of waar je zin in hebt! Maak bijvoorbeeld eens deze pizza kip-kerrie. Leuk voor tijdens een pizzarette avond. Ook dit recept voor ‘kip in de hoed’ raden we aan. Dit is een hartige taart met kerrie, kip en kersen. Kersen? Jazeker! Ze voegen een verrassende en zoete twist toe aan het gerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via