Knapperige Tacos Met Garnalen En Granaatappelsalsa
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Knapperige taco’s met garnalen en granaatappelsalsa

Taco’s op Mexicaanse wijze kennen we vast allemaal wel. Wij geven daarom graag een andere draai aan de bekende tacoschelpen. Onze heerlijke, knapperige taco’s zijn gevuld met een salsa van granaatappel, avocadocrème en geroerbakte garnalen. Verrassend en binnen 20 minuten op tafel!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept knapperige taco’s met garnalen en granaatappelsalsa

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pitjes uit de granaatappel door de granaatappel te halveren. Houd de granaatappel in je hand en sla met een pollepel op de achterkant zodat de pitjes eruit vallen. Vang de pitjes en het sap op in een schaal.
2
Snijd de komkommer in kleine blokjes en snipper de sjalot. Meng de granaatappelpitjes, de komkommer en de sjalot in een kommetje en voeg de helft van het limoensap toe aan de salsa. Snijd de munt fijn en meng deze door de salsa. Houd een paar muntblaadjes achter voor de garnering. Breng de salsa vervolgens op smaak met peper en zout.
3
Pureer met een staafmixer de avocado met de crème fraîche en peper en zout tot een zachte crème.
4
Leg de tacoschelpen 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verhit de olijfolie in een koekenpan en pers de teentjes knoflook boven de pan uit. Roerbak de garnalen in 3 minuten gaar. Zorg dat ze niet te lang op het vuur staan om te voorkomen dat ze droog worden.
5
Vul de tacoschelpen met de salsa en garnalen, garneer met de avocadocrème en muntblaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via