Print opties

Sluiten

Knapperige taco’s met garnalen en granaatappelsalsa

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pitjes uit de granaatappel door de granaatappel te halveren. Houd de granaatappel in je hand en sla met een pollepel op de achterkant zodat de pitjes eruit vallen. Vang de pitjes en het sap op in een schaal.
2
Snijd de komkommer in kleine blokjes en snipper de sjalot. Meng de granaatappelpitjes, de komkommer en de sjalot in een kommetje en voeg de helft van het limoensap toe aan de salsa. Snijd de munt fijn en meng deze door de salsa. Houd een paar muntblaadjes achter voor de garnering. Breng de salsa vervolgens op smaak met peper en zout.
3
Pureer met een staafmixer de avocado met de crème fraîche en peper en zout tot een zachte crème.
4
Leg de tacoschelpen 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Verhit de olijfolie in een koekenpan en pers de teentjes knoflook boven de pan uit. Roerbak de garnalen in 3 minuten gaar. Zorg dat ze niet te lang op het vuur staan om te voorkomen dat ze droog worden.
5
Vul de tacoschelpen met de salsa en garnalen, garneer met de avocadocrème en muntblaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.