In samenwerking met:
Creme puffs
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Koffie crème puffs

Een plaatje om te zien en nog lekkerder om op te eten! Deze heerlijke crème puffs zijn gevuld met een mengsel van witte chocolade, slagroom en koffie. Een onweerstaanbare lekkernij voor wie regelmatig bakt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten koffie crème
Ingrediënten deeg topping
Ingrediënten crème puffs
Extra benodigdheden en garnering

Recept koffie crème puffs

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Breek voor de koffie crème de stukken witte chocolade en voeg toe aan een hittebestendige kom. Verhit de slagroom in een pan en giet over de chocolade. Voeg de espresso toe en roer door totdat de chocolade is gesmolten. Plaats in de koelkast voor minimaal 1 uur.
2
Meng voor de deeg topping de boter, suiker en bloem tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
3
Verwarm voor de cream puffs de oven voor op 250ºC. Verhit de melk, water, boter, suiker en zout in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Verhit totdat het deeg van de zijkanten en bodem los begint te laten. Voeg het deeg toe aan een mengkom en klop los met een mixer zodat het kan afkoelen. Voeg een ei toe en klop totdat het helemaal is opgenomen en je deeg weer droger wordt. Voeg het volgende ei toe en klop weer helemaal los. Je hoort strepen in het deeg te kunnen zien van je mixer. Als dat niet het geval is voeg dan nog een ei toe. Het mengsel moet mooi glanzend en dik genoeg zijn om op te spuiten.
4
Haal de deeg topping uit de koelkast en rol uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 1 cm. Steek met een steekring (diameter 7 cm) 6 rondjes uit het deeg.
5
Spuit met het crème puff beslag 6 rondjes met een diameter van 7 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op ieder rondje een plak deeg topping en druk zacht aan.
6
Bak de puffs 1 min. op 250ºC. Zet vervolgens de oven 9 min. uit en laat de puffs in de oven staan. Zet de oven daarna aan op 170ºC en bak nog 20 min. De soezen moeten bol staan en bruin zijn. Zet de oven uit en op een kier zodat de soezen kunnen afkoelen. Laat ze daar zeker 30 min. afkoelen.
7
Snijd de bovenkant van de soezen. Haal de crème uit de koelkast, voeg slagroomversteviger toe en mix totdat je de consistentie van (opspuitbare) slagroom hebt. Schep de crème in een spuitzak en vul de soezen met de crème. Zet de afgesneden bovenkant bovenop en garneer met een klein toefje crème, mokkaboontjes en poedersuiker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via