Kokos Bloemkoolrijst Met Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kokos-bloemkoolrijst met garnalen

Deze koolhydraatarme maaltijd heeft een frisse en tropische smaak dankzij de kokos- en citrussmaken. De toevoeging van kruidige garnalen en knapperige paksoi zorgen voor een heerlijke, zomerse maaltijd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kokos-bloemkoolrijst met garnalen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Schenk de kokosmelk in een pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Snijd de knoflook fijn, boen de limoen schoon en rasp het groene deel van de schil. Voeg de knoflook en limoenrasp toe aan de pan met bloemkoolrijst.
2
Snijd de limoen vervolgens doormidden en snijd de stengel citroengras in 3 stukken. Voeg beide toe aan de pan met bloemkoolrijst. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 min. doorkoken. Haal de limoen en strengels citroengras uit de pan en roer de kokosyoghurt door de bloemkoolrijst.
3
Maak de dressing door de knoflookolie te mengen met de sojasaus en roer goed door.
4
Bestrijk de garnalen met wat olie en bestrooi met de 5 spice kruidenmix. Bak de garnalen kort in een pan. Binnen enkele minuten kleuren ze mooi roze en zijn ze gaar.
5
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de paksoi in de lengte door de helft en kook 1,5 à 2 min. Haal de paksoi uit de pan en spoel af met koud water.
6
Serveer de kokos-bloemkoolrijst met de paksoi en garnalen. Garneer met wat blaadjes koriander en de dressing.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Soja
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via