Kokos Bloemkoolrijst Met Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kokos-bloemkoolrijst met garnalen

Deze koolhydraatarme maaltijd heeft een frisse en tropische smaak dankzij de kokos- en citrussmaken. De toevoeging van kruidige garnalen en knapperige paksoi zorgen voor een heerlijke, zomerse maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kokos-bloemkoolrijst met garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schenk de kokosmelk in een pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Snijd de knoflook fijn, boen de limoen schoon en rasp het groene deel van de schil. Voeg de knoflook en limoenrasp toe aan de pan met bloemkoolrijst.
2
Snijd de limoen vervolgens doormidden en snijd de stengel citroengras in 3 stukken. Voeg beide toe aan de pan met bloemkoolrijst. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 min. doorkoken. Haal de limoen en strengels citroengras uit de pan en roer de kokosyoghurt door de bloemkoolrijst.
3
Maak de dressing door de knoflookolie te mengen met de sojasaus en roer goed door.
4
Bestrijk de garnalen met wat olie en bestrooi met de 5 spice kruidenmix. Bak de garnalen kort in een pan. Binnen enkele minuten kleuren ze mooi roze en zijn ze gaar.
5
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de paksoi in de lengte door de helft en kook 1,5 à 2 min. Haal de paksoi uit de pan en spoel af met koud water.
6
Serveer de kokos-bloemkoolrijst met de paksoi en garnalen. Garneer met wat blaadjes koriander en de dressing.

Wat is bloemkoolrijst?

Bloemkoolrijst is niets anders dan hele fijne stukjes bloemkool. Deze soort rijst kun je ook gemakkelijk zelf maken door de bloemkool te malen of te raspen. Als je niet zoveel tijd hebt kun je dit natuurlijk ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Bloemkoolrijst kun je gebruiken als vervanger voor witte rijst, daarnaast is het ook erg lekker als je het toevoegt aan bijvoorbeeld risotto. Op deze manier krijg je extra veel groenten binnen!

Hoe lang moet bloemkoolrijst koken?

Bloemkoolrijst hoeft niet gekookt te worden, omdat het al fijn genoeg is om rauw te eten of snel te roerbakken. Als je het toch wil koken, blancheer het dan gedurende 2-3 minuten in kokend water totdat het zacht wordt maar nog steeds knapperig is. Laat het daarna goed uitlekken voordat je het verder bereidt. In het recept op deze pagina mengen we de bloemkoolrijst met kokosmelk, limoen, knoflook en citroengras en koken we het wel, zodat de smaken mooi samenkomen.

Wat eet je bij bloemkoolrijst?

Bloemkoolrijst is een soort vervanger voor witte rijst. Je kunt er dus van alles bij eten zoals je met normale rijst ook doet. Denk bijvoorbeeld aan kip en groenten of andere combinaties naar jouw eigen smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via