Deze koolhydraatarme maaltijd heeft een frisse en tropische smaak dankzij de kokos- en citrussmaken. De toevoeging van kruidige garnalen en knapperige paksoi zorgen voor een heerlijke, zomerse maaltijd.
Bloemkoolrijst is niets anders dan hele fijne stukjes bloemkool. Deze soort rijst kun je ook gemakkelijk zelf maken door de bloemkool te malen of te raspen. Als je niet zoveel tijd hebt kun je dit natuurlijk ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Bloemkoolrijst kun je gebruiken als vervanger voor witte rijst, daarnaast is het ook erg lekker als je het toevoegt aan bijvoorbeeld risotto. Op deze manier krijg je extra veel groenten binnen!
Bloemkoolrijst hoeft niet gekookt te worden, omdat het al fijn genoeg is om rauw te eten of snel te roerbakken. Als je het toch wil koken, blancheer het dan gedurende 2-3 minuten in kokend water totdat het zacht wordt maar nog steeds knapperig is. Laat het daarna goed uitlekken voordat je het verder bereidt. In het recept op deze pagina mengen we de bloemkoolrijst met kokosmelk, limoen, knoflook en citroengras en koken we het wel, zodat de smaken mooi samenkomen.
Bloemkoolrijst is een soort vervanger voor witte rijst. Je kunt er dus van alles bij eten zoals je met normale rijst ook doet. Denk bijvoorbeeld aan kip en groenten of andere combinaties naar jouw eigen smaak.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment