Kruidige orzi met lamskoteletten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Kruidige orzo met lamskoteletten

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Haal de lamskotelet uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Breng de groentebouillon aan de kook in een pan en voeg de orzo toe. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de trostomaten in blokjes en meng met de olijven plakjes in een kom. Giet de orzo af en voeg de orzo toe aan de tomaten en olijven. Voeg 1/3 van de olijfolie toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig, laat niet bruin worden. Voeg de ui en knoflook toe aan het orzo mengsel.
3
Verhit de resterende olie in een pan en bak de lamskoteletten aan beide kanten 4 min., deze mogen nog roze van binnen zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verpak de lamskoteletten in aluminiumfolie zodat deze warm blijven en het vlees kan rusten.
4
Snijd de munt, peterselie, bieslook en tijm fijn en verkruimel de feta. Voeg de helft hiervan toe aan de orzo samen met het sap van de helft van de limoen en meng goed door.
5
Verdeel de orzo over de borden en leg de lamskoteletten op de orzo. Garneer met de resterende kruiden en feta en partjes limoen.