Gegrilde Makreel Met 'nduja En Orzo1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Bevat vlees

Gegrilde makreel met ‘nduja en orzo

Gegrilde makreel met ‘nduja en orzo is een gerecht vol rijke smaken en mediterrane invloeden. De pittige ‘nduja geeft een kick aan de romige orzo met witte bonen en tomaatjes. Geserveerd met perfect gegrilde makreel en een vleugje citroen voor extra frisheid. Simpel, snel en vol smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gegrilde makreel met ‘nduja en orzo

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui fijn. Verhit een pan met ½ van de olijfolie en fruit de ui 2 min. Voeg de orzo toe en bak 2 min. mee. Voeg de groentebouillon toe en laat koken totdat al het water is verdampt, dit duurt ongeveer 15 min. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Voeg de laatste 5 min. toe aan de orzo samen met de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
2
Halveer de tomaten en pel en pel en snijd de knoflook klein. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de knoflook en cherrytomaten zacht voor 5 min. Voeg de ‘nduja en witte bonen toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de gerookte makreel en fileer de graatjes. Leg de makreel in de saus en bak voor 3 min. warm.
3
Verdeel de orzo over de borden, gevolgd door de makreel in tomatensaus en burrata. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de orzo.

Smaakvolle gerechten met makreel in de hoofdrol

Eén van de bekende vissoorten die veel wordt gebruikt in gerechten is makreel. Deze vis is duidelijk te herkennen dankzij de groenblauwe gekleurde rug met donkere zebra-achtige strepen. Het vlees van makreel is stevig en vet, maar wel altijd sappig en zacht. Verder heeft het een rokerige geur en kan je makreel lekker bakken, roken of grillen. Door het hoge vetgehalte kan je makreel goed combineren met iets zuurs, denk aan wijn of mosterd. Met makreel kan je alle kanten op! Het is dan ook hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Van romige pasta recepten, snelle pizza recepten of knapperige flammkuchen recepten met makreel on top: het is zeker een aanrader.

Om je een handje te helpen, zetten wij een aantal heerlijke recepten met makreel voor je op een rijtje. Eén van deze recepten is deze koolrabi risotto met gerookte makreel en pompoen lasagnebladen. Dit risotto recept maken we met risotto gemaakt van koolrabi en we vervangen de lasagnebladen door pompoen. Hierdoor is het ook nog eens een koolhydraatarm recept. Ook lekker én snel gemaakt: deze stamppot van makreel, snijbonen en rucola. Dit recept laat goed zien dat je stamppotten ook gemakkelijk in de lente of zomer kan maken. Zin in iets fris? Ga dan voor deze Aziatische rijstsalade met een zelfgemaakte sesamdressing. De rijstsalade maken we complet met sesam, rijstazijn, sojasaus, koriander, partjes limoen en dus wat gerookte makreel on top. Heerlijk, zo gemaakt en perfect voor een zonnige zomerse dag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via