Gegrilde makreel met ‘nduja en orzo is een gerecht vol rijke smaken en mediterrane invloeden. De pittige ‘nduja geeft een kick aan de romige orzo met witte bonen en tomaatjes. Geserveerd met perfect gegrilde makreel en een vleugje citroen voor extra frisheid. Simpel, snel en vol smaak!
Eén van de bekende vissoorten die veel wordt gebruikt in gerechten is makreel. Deze vis is duidelijk te herkennen dankzij de groenblauwe gekleurde rug met donkere zebra-achtige strepen. Het vlees van makreel is stevig en vet, maar wel altijd sappig en zacht. Verder heeft het een rokerige geur en kan je makreel lekker bakken, roken of grillen. Door het hoge vetgehalte kan je makreel goed combineren met iets zuurs, denk aan wijn of mosterd. Met makreel kan je alle kanten op! Het is dan ook hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Van romige pasta recepten, snelle pizza recepten of knapperige flammkuchen recepten met makreel on top: het is zeker een aanrader.
Om je een handje te helpen, zetten wij een aantal heerlijke recepten met makreel voor je op een rijtje. Eén van deze recepten is deze koolrabi risotto met gerookte makreel en pompoen lasagnebladen. Dit risotto recept maken we met risotto gemaakt van koolrabi en we vervangen de lasagnebladen door pompoen. Hierdoor is het ook nog eens een koolhydraatarm recept. Ook lekker én snel gemaakt: deze stamppot van makreel, snijbonen en rucola. Dit recept laat goed zien dat je stamppotten ook gemakkelijk in de lente of zomer kan maken. Zin in iets fris? Ga dan voor deze Aziatische rijstsalade met een zelfgemaakte sesamdressing. De rijstsalade maken we complet met sesam, rijstazijn, sojasaus, koriander, partjes limoen en dus wat gerookte makreel on top. Heerlijk, zo gemaakt en perfect voor een zonnige zomerse dag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment