In samenwerking met:
Orzo Met Kip En Citroen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Orzo met kip en citroen

Er gaat niets boven een heerlijke orzo! De kip bovenop deze pasta in combinatie met een frisromige saus en groenten als spinazie zorgen voor een lekker en vullend gerecht.

Dit pasta recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Orzo met kip en citroen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur, keer halverwege om. Schep uit de pan, de kip hoeft niet gaar te zijn.
2
Pel en snipper ondertussen de uien en pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de gele schil van ½ van de citroenen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Snijd de overige citroen in plakjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
3
Verhit de overige olie in de pan en fruit de ui, knoflook, tijm en orzo 5 min. Voeg na 4 min. de spinazie toe en laat al omscheppend slinken in de pan. Voeg het water, citroensap en de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de orzo over de ovenschaal. Leg de kip en de citroenschijfjes op de orzo. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip en orzo gaar zijn. Bestrooi met de citroenrasp en serveer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?