Romige Parmezaanse Orzo Met Steak1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige Parmezaanse orzo met steak

Toe aan een avondje comfort food? Ga dan voor deze romige Parmezaanse orzo met steak. De smeuïge orzo gecombineerd met plakjes steak zorgt voor een maaltijd om van te genieten. Ideaal voor een snelle, maar luxe maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Romige Parmezaanse orzo met steak

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui en knoflook klein. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de orzo toe en bak 3 min. mee. Blus af met de witte wijn en laat het verdampen.
2
Voeg geleidelijk de groentebouillon toe, roer regelmatig en laat de orzo het vocht opnemen gedurende 15 min. Zodra de orzo gaar is, voeg de kookroom en Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met nootmuskaat en wat peper en zout.
3
Breng de biefstuk op smaak met tijm en wat peper en zout. Verhit de ongezouten roomboter in een pan en bak de kogelbiefstuk 2-3 min. per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Laat voor 5 min. rusten in aluminiumfolie en snijd voor het serveren in plakjes. Hak de peterselie fijn.
4
Verdeel de orzo over de borden, gevolgd door de plakjes steak en garneer met peterselie.

Orzo: de veelzijdige pastasoort

Orzo is een kleine, rijstvormige pastasoort die veel wordt gebruikt in de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken. Hoewel het qua uiterlijk op rijst lijkt en veel weg heeft van risotto, is orzo gemaakt van tarwe en heeft het de romige textuur van pasta. Dankzij de neutrale smaak en stevige bite is orzo een perfecte basis voor talloze gerechten.

Waar komt orzo vandaan?

Orzo wordt veel gebruikt in de Italiaanse en Griekse keuken. In Italië staat het ook bekend als risoni, wat ‘kleine rijst’ betekent. In Griekenland wordt het kritharaki genoemd en vaak verwerkt in hartige ovenschotels. Ook in Turkije en het Midden-Oosten is orzo populair als toevoeging aan soepen en salades.

Populaire recepten met orzo

Orzo is een ontzettend veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. Zo wordt het vaak gebruikt in romige eenpansgerechten, zoals orzo met garnalen of een tomaten-orzo met gegrilde groenten. Ook is orzo perfect voor een frisse salade met rucola, cherrytomaten en citroendressing. Een keer wat anders eten? Maak dan eens deze pizza orzo bake, een gerecht wat orzo combineert met een klassiek pizza recept. Of ga voor een orzo met ‘nduja, een pittige worst vol smaak. Lekker in combinatie met de grote garnalen, sjalot en babyspinazie.

Een andere populaire manier om orzo te gebruiken is als vervanger van rijst in risotto, ook wel ‘orzotto’ genoemd. Dit geeft een romige textuur zonder dat je eindeloos hoeft te roeren. Daarnaast is orzo een heerlijke toevoeging aan soep, zoals Griekse avgolemono, een frisse citroen-kippensoep. Of je nu kiest voor een hartig eenpansgerecht, een zomerse salade of een verwarmende soep, orzo is een verrassende en veelzijdige pastasoort die je gerechten net dat beetje extra geeft!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via