Lamskoteletten Met Kruidenkorst En Gegrilde Wintergroenten2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lamskoteletten met kruidenkorst en gegrilde wintergroenten

Wil je een echte showstopper op tafel toveren tijdens de kerst? Deze lamskoteletten met kruidenkorst en gegrilde wintergroenten is de perfecte kanshebber. De malse lamsrack wordt ingesmeerd met mosterd en honing en bedekt met een geurige korst van verse kruiden en panko. Geserveerd met gegrilde groenten en aardappelen is dit absoluut een feestelijk hoofdgerecht voor een feestdagen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Lamskoteletten met kruidenkorst en gegrilde wintergroenten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte). Snijd de pastinaak in grove stukken. Snijd de regenboog wortelen in grove stukken. Pel de snijd de rode ui in grove stukken. Snijd de aardappelen in grove stukken. Meng de groenten met ½ van de olijfolie en wat peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 min. in de oven. Voeg de laatste 10 min. de cherrytomaten toe.
2
Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm en hak fijn. Meng met de panko tot een kruimelig mengsel. Dep de lamsrack droog en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht in 2-3 min. Meng de mosterd met de honing en bestrijk het vlees met de honing-mosterd. Druk het kruidenmengsel op de bovenkant en onderkant van het vlees. Leg de lamsrack op een bakplaat en bak 20 min. in de oven (afhankelijk van de dikte, 51-55 graden intern voor rosé). Haal het lam uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
3
Snijd de lamsrack in plakken en serveer met de gegrilde groenten en aardappelen. Top af met verse microgroenten.
Sneeuwbal Gin Tonic

Tussen Kunst en Kerst

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!

Koken met lamskoteletten

Lamskoteletten zijn een echt klassiek gerecht. Deze kleine karbonades zijn gesneden uit het ribgedeelte van de lam en staan bekend om hun malse structuur en rijke smaak. Je kan ze bakken in de pan, grillen op de barbecue of langzaam garen in de oven. Hoe je ze ook klaarmaakt, een gerecht met lamskoteletten is altijd om van te genieten.

Hoe je lamskoteletten perfect klaarmaakt? Houd het eenvoudig! Meer dan wat grof zeezout, zwarte peper, knoflook en een takje rozemarijn heeft dit vlees eigenlijk niet nodig. Houd het vlees kort op hoog vuur, daardoor krijgen je lamskoteletjes een goudbruin korstje, terwijl het vlees van binnen heerlijk mals blijft. Vergeet ook niet om ze even te laten rusten, zo blijven alle sappen behouden en wordt het geheel nog smaakvoller.

Je kan allerlei bijgerechten bij lamskoteletten serveren. Van geroosterde groenten zoals pastinaak, spruitjes en wortel tot aardappelpuree. Ook kun je lamskoteletten een meer zomerse vibe geven door ze te combineren met bijvoorbeeld een salade van couscous, granaatappel en munt. Of ga voor lamskotelet met frisse courgettesalade. In de winter is een volle rode wijnsaus bij je lamskoteletten een perfecte combinatie.

Of je nu lamskoteletten op een feestelijk gedekte kersttafel serveert, bij een romantisch etentje of ervan geniet tijdens een zomerse barbecue, ze geven ieder moment net dat beetje extra. Ze zijn relatief makkelijk te bereiken, maar hebben toch een luxe uitstraling. Maak je bord mooi op met de bijgerechten en je zal je tafelgenoten zeker weten verrassen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Soort
Vlees
Kerst
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via