
Dit kleurrijke voorgerecht is een echte blikvanger tijdens het kerstdiner. Niet alleen staat het mooi op tafel, maar het is ook nog eens een echte smaaksensatie. Van fris tot romig en hartig, alles komt erin terug. Tomatentartaar, avocado en truffelmayonaise komen samen in een krokant rijstvel en het geheel wordt afgemaakt met radijs, balsamico parels, viooltjes en microgroenten.
Tip: dit gerechtje komt het best tot zijn recht als je het vlak voor serveren maakt en het direct opeet.

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!
Dit recept is uitgeschreven als voorgerecht, maar je kan de gefrituurde rijstvellen met tomatentartaar ook serveren als amuse of luxe borrelhapje. Tijdens de kerstdagen of in de dagen rondom kerst is het extra gezellig om uit te pakken met lekkere borrelhapjes. Spreek af met vrienden of familie en maak ieder iets lekkers voor bij de borrel. De hapjes hoeven helemaal niet veel tijd te kosten en zijn vaak makkelijk voor te bereiden. Snel, makkelijk en verrassend!
Ga je voor een uitgebreide kerstborrel? Zorg dan voor een mix van warme en koude borrelhapjes. En denk erover na of je voor vlees of vis gaat, of juist vegetarisch. Natuurlijk kan je ook voor een mix van alles kiezen. Zo is er voor ieder wat wils. Een snel en makkelijk borrelhapje wat perfect geschikt is voor tijdens de kerstdagen zijn deze bonbons van zachte geitenkaas. Of wat dacht je van deze zalmtartaar hapjes? Op smaak gebracht met frisse limoen en pittige crispy chili olie is dit een echte smaakexplosie. Deze paddenstoelenbitterballen met mosterdmayonaise kosten even wat voorbereiding, maar zijn absoluut de moeite waard.
Ook een optie in plaats van losse borrelhapjes: een grote borrelplank. Het staat mooi op tafel en je maakt er zeker weten indruk mee op je gezelschap. Ook als het gaat om borrelplanken zijn er veel opties. Ga voor een luxe kaasplank met verschillende lekkere kazen, een borrelplank met guacamole en gooische dip of deze mozzarella perzik bruscetta borrelplank. Stuk voor stuk aanraders!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment