
Op zoek naar een vegetarisch recept voor kerst dat indruk maakt op je tafelgenoten? Deze biet wellington is een absolute blikvanger op je kersttafel. De hartige champignon-walnotenvulling, rode bietjes met geitenkaas en een spinaziepannenkoek als beschermlaag zijn samen de perfecte combinatie. De rode wijnsaus en de microgroenten maken de feestelijke presentatie helemaal compleet. Tip: heb je genoeg tijd in de keuken te staan? Vervang de kant-en-klare rode wijnsaus door een zelfgemaakte rode wijnsaus!

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!
Ook met kerst wordt het steeds makkelijker om vegetarisch te genieten. Dat doe je bijvoorbeeld met deze indrukwekkende biet wellington. De combinatie van geroosterde biet, kruidige vulling en het knapperige bladerdeeg zorgen voor een hartverwarmend gerecht. Dat er ook nog eens mooi uit ziet! Steeds meer mensen kiezen met kerst voor een vegetarisch menu. Het is duurzamer, maar met groenten en fruit kun je ook heerlijke smaakcombinaties maken. Deze biet wellington is daar het perfecte voorbeeld van. Het kerstgerecht is elegant om te zien, makkelijk om te maken en een ideaal hoofdgerecht voor een feestelijk diner.
Natuurlijk kan je op nog veel meer manieren vegetarisch koken voor kerst. Er zijn genoeg vegetarische kerstrecepten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld starten met deze koningsoesterzwam carpaccio met guacamole. Of kies voor de scrambled tofu bonbons. Origineel en een feestje om op te eten. Een favoriet vegetarisch hoofdgerecht is de gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten. Voedzaam, zacht van smaak en een zoete touch door de cranberry’s en abrikozen. Liever koningsoesterzwammen in je hoofdgerecht gebruiken? Dat kan! Je kan ze namelijk prima als vegan coquilles klaarmaken. Dat doen we in dit vegan coquilles met risotto en geroosterde cherrytomaten recept. Sluit af met een lekker dessert, zoals yoghurt panna cotta met sinaasappel of vanillecustard met mango en granaatappel.
Of je nu helemaal vegetarisch eet of gewoon niet per se vlees wil serveren, er zijn superveel vegetarische kerstrecepten waar je uit kunt kiezen. In een mum van tijd zet je zo een kleurrijk en smaakvol diner op tafel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment