biet wellington met rode wijn saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Biet wellington met rode wijnsaus

Op zoek naar een vegetarisch recept voor kerst dat indruk maakt op je tafelgenoten? Deze biet wellington is een absolute blikvanger op je kersttafel. De hartige champignon-walnotenvulling, rode bietjes met geitenkaas en een spinaziepannenkoek als beschermlaag zijn samen de perfecte combinatie. De rode wijnsaus en de microgroenten maken de feestelijke presentatie helemaal compleet. Tip: heb je genoeg tijd in de keuken te staan? Vervang de kant-en-klare rode wijnsaus door een zelfgemaakte rode wijnsaus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Biet wellington met rode wijnsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons klein en hak de walnoten grof. Verhit 2/3 van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de champignons toe en bak 6-8 min. mee tot het vocht is verdampt. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn en voeg samen met de walnoten, balsamicoazijn en wat peper en zout toe. Laat het mengsel afkoelen.
2
Klop ½ van het ei los in een kom en pureer de spinazie samen met het ei. Verhit de overige olijfolie en bak in een koekenpan een dunne pannenkoek van het eimengsel. Laat afkoelen.
3
Snijd de rode bieten in kleine blokjes en verkruimel de geitenkaas. Meng de rode bieten met de geitenkaas en vorm een compacte rol van het mengsel.
4
Rol het rol bladerdeeg uit en snijd doormidden. Leg de spinaziepannenkoek op de eerste helft. Verdeel ½ van het champignon-walnotenvulling over de spinaziepannenkoek en leg de bieten-geitenkaasrol in het midden. Verdeel de overige vulling rondom de rol en druk stevig aan. Plaats de andere helft van het bladerdeeg bovenop en sluit de zijkanten.
5
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Steek met een koekjesvorm sterretjes uit de vellen bladerdeeg. Plaats boven op de biet wellington. Klop het overige ei los en bestrijk het bladerdeeg. Bak de biet wellington 30 min. tot gaar en goudbruin.
6
Verwarm ondertussen de rode wijnsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Snijd de biet wellington in plakken, top af met rode wijnsaus en microgroenten en serveer.
Chocolade Dennenappels3

Tussen Kunst en Kerst

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!

Geniet van vegetarische kerstrecepten

Ook met kerst wordt het steeds makkelijker om vegetarisch te genieten. Dat doe je bijvoorbeeld met deze indrukwekkende biet wellington. De combinatie van geroosterde biet, kruidige vulling en het knapperige bladerdeeg zorgen voor een hartverwarmend gerecht. Dat er ook nog eens mooi uit ziet! Steeds meer mensen kiezen met kerst voor een vegetarisch menu. Het is duurzamer, maar met groenten en fruit kun je ook heerlijke smaakcombinaties maken. Deze biet wellington is daar het perfecte voorbeeld van. Het kerstgerecht is elegant om te zien, makkelijk om te maken en een ideaal hoofdgerecht voor een feestelijk diner.

Natuurlijk kan je op nog veel meer manieren vegetarisch koken voor kerst. Er zijn genoeg vegetarische kerstrecepten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld starten met deze koningsoesterzwam carpaccio met guacamole. Of kies voor de scrambled tofu bonbons. Origineel en een feestje om op te eten. Een favoriet vegetarisch hoofdgerecht is de gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten. Voedzaam, zacht van smaak en een zoete touch door de cranberry’s en abrikozen. Liever koningsoesterzwammen in je hoofdgerecht gebruiken? Dat kan! Je kan ze namelijk prima als vegan coquilles klaarmaken. Dat doen we in dit vegan coquilles met risotto en geroosterde cherrytomaten recept. Sluit af met een lekker dessert, zoals yoghurt panna cotta met sinaasappel of vanillecustard met mango en granaatappel.

Of je nu helemaal vegetarisch eet of gewoon niet per se vlees wil serveren, er zijn superveel vegetarische kerstrecepten waar je uit kunt kiezen. In een mum van tijd zet je zo een kleurrijk en smaakvol diner op tafel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Sulfiet
  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via