Print opties

Sluiten

Lamskoteletten met kruidenkorst en gegrilde wintergroenten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte). Snijd de pastinaak in grove stukken. Snijd de regenboog wortelen in grove stukken. Pel de snijd de rode ui in grove stukken. Snijd de aardappelen in grove stukken. Meng de groenten met ½ van de olijfolie en wat peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 min. in de oven. Voeg de laatste 10 min. de cherrytomaten toe.
2
Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm en hak fijn. Meng met de panko tot een kruimelig mengsel. Dep de lamsrack droog en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht in 2-3 min. Meng de mosterd met de honing en bestrijk het vlees met de honing-mosterd. Druk het kruidenmengsel op de bovenkant en onderkant van het vlees. Leg de lamsrack op een bakplaat en bak 20 min. in de oven (afhankelijk van de dikte, 51-55 graden intern voor rosé). Haal het lam uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
3
Snijd de lamsrack in plakken en serveer met de gegrilde groenten en aardappelen. Top af met verse microgroenten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.