
Met deze champagne risotto met grote garnalen zet je een ultiem feestelijk gerechtje op tafel. Perfect voor tijdens de kerstdagen of een ander bijzonder diner. De romige risotto krijgt een smaak van champagne en saffraan, terwijl de Argentijnse garnalen zorgen voor een luxe uitstraling. Je werkt de risotto af met verse kruiden, microgroenten en een kaaskrokantje. Hiermee maak je zeker weten indruk op je tafelgenoten!

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!
Deze champagne risotto is het perfecte gerecht voor tijdens de kerstdagen. Of voor een ander speciaal moment, zoals een verjaardagsdiner! De champagne, saffraan en garnalen geven het gerecht net die extra luxe touch.
Risotto is de ultieme Italiaanse comfortfood. Dit klassieke gerecht uit Noord-Italië is romig, rijk van smaak en heel eenvoudig om zelf te maken. Je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig. Het gerecht wordt gemaakt met speciale risottorijst, zoals Arborio of Carnaroli. Als je de risotto goed klaarmaakt, krijg je een zachte, romige structuur en tegelijkertijd een lichte bite. En je hebt er helemaal niet zoveel voor nodig. Gewoon een paar basis ingrediënten: bouillon, witte wijn, Parmezaanse kaas en een vleugje boter. Of je nu kiest voor deze basisvariant of kiest voor bijvoorbeeld pompoen risotto, je eindigt sowieso met een gerecht vol smaak.
Hoe je risotto dan zo perfect klaarmaakt? De kracht van een goede risotto zit in geduld. Je moet de rijst langzaam laten garen door steeds een beetje bouillon toe te voegen. Hierdoor krijgt de risotto zijn bekende, romige textuur. Je moet je aandacht er dus wel bijhouden, want als je te lang niet roert of niet oplet, gaat de risotto aan de bodem van de pan kleven. Maar geloof ons, het resultaat is het helemaal waard. De mogelijkheden bij het maken van risotto zijn eindeloos, van welke smaken je ook houdt. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze sinaasappel risotto met zeevruchten en ook deze saffraan risotto met garnalen is een aanrader. Liever vegetarisch? Probeer dan eens deze Hollandse bospaddenstoelen risotto met geroosterde hazelnoot en salie. Of deze tomatenrisotto met burrata, op elke dag van de week favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment