Espresso Martini Mousse2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Espresso martini mousse

Koffieliefhebbers verzamelen! Deze espresso martini mousse is het perfecte dessert. Of je hem nu op tafel zet bij het kerstdiner of tijdens een romantisch etentje, het is een elegante afsluiter van elk diner. Deze espresso martini mousse is een romig, luchtig dessert waarbij elke hap je doet denken aan de smaak van de iconische cocktail. Wij zijn fan! Je maakt het onder andere met roomkaas, koffielikeur en vanille. Een vleugje cacao en mokkaboontjes zorgen voor een feestelijke look.

Mijn menuplanner

Ingrediƫnten

46 personen
Ingrediƫnten
Extra benodigheden

Espresso martini mousse

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Klop de slagroom lobbig in een schone kom en zet koud. Klop in een andere kom de roomkaas luchtig met de kristalsuiker. Meng de roomkaas met het vanille-extract en koffielikeur tot een glad mengsel.
2
Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel tot een egale mousse. Verdeel de mousse over de glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
3
Bestuif vlak voor het serveren met cacaopoeder en garneer elk glaasje met mokkaboontjes.
Asperges Met Wortel Gemberspread En Sumac Tuile Landscape Met Sterren

Tussen Kunst en Kerst

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creƫer je eigen eetbare kunstwerk!

Espresso martini in de keuken

Deze espresso martini mousse is het perfecte dessert voor wie houdt van de bekende cocktail. . Hij wordt gemaakt met wodka, espresso, koffielikeur en suikersiroop. De ingrediƫnten worden samen met ijs in een cocktailbeker geschud om de cocktail te koelen en een mooie schuimlaag te creƫren. Daarna wordt de cocktail gezeefd in een martiniglas. Koffieboontjes erop voor de garnering en het drankje is klaar om te drinken!

De smaak van espresso martini is ook populair in de keuken. Het is bijvoorbeeld perfect te combineren met chocolade. Maak bijvoorbeeld eens deze espresso martini brownies. Smeuïge brownies met daarop een frosting met wat Kahlua erin, een goddelijk gebakje! Ook wat betreft drankjes kun je eindeloos variëren. Ga voor een herfstachtige vibe met deze pumpkin spice espresso martini. Met de warme smaken van pompoenpuree en pumpkin spice kruiden breng je de herfst direct naar je glas. Een fijne cocktail voor een druilerige dag! Drink je geen alcohol of heb je er gewoon even geen zin in? Pak je cocktailshaker er dan bij voor de pumpkin spiced espresso martini mocktail.

Espresso martini is overigens niet de enige cocktailsmaak die je in recepten kunt gebruiken. Voor een zomerse vibe gebruik je bijvoorbeeld Aperol Spritz. Deze Aperol Spritz cake is dankzij de verfrissende smaken van sinaasappel en het vleugje Aperol een echt zonnige traktatie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via