In samenwerking met:
Lamskotelet Met Een Frisse Courgettesalade 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lamskotelet met frisse courgettesalade

Wanneer de zon schijnt steek je natuurlijk het liefst meteen de barbecue aan! De lamskoteletten in dit recept bereiden we op de barbecue en combineren we met een frisse courgettesalade met pasta, snoepkomkommer, granaatappelpitjes, pesto en lekker veel kruiden. Een heerlijke maaltijd voor de lente en de zomer!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept lamskotelet met frisse courgettesalade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Schaaf de courgette in linten met een mandoline of kaasschaaf. Snijd de snoepkomkommer in schuine plakken. Hak de dille en munt grof.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
3
Gril ondertussen de lamskoteletten 7 min. op de barbecue, draai halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout. Laat het vlees 3 min. rusten in aluminiumfolie. Verdeel de courgettelinten over de barbecue en gril 3 min. aan één zijde.
4
Meng de mini penne met de courgettelinten, granaatappelpitjes, komkommer, dille, munt en groene pesto. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de courgettesalade over de borden en leg de lamskoteletten ernaast.

Tip: bereid de lamskoteletten en courgettelinten in de pan wanneer je geen tijd hebt om de barbecue aan te steken. Bak de lamskoteletten om en om 4 minuten en de courgettelinten 3 minuten aan één kant.

Verschillende bereidingen van lamsvlees

Lamsvlees biedt een scala aan smakelijke en malse delen die een feestmaal voor fijnproevers beloven. Een van de meest populaire stukken is de lamsbout, een groot en mals stuk vlees dat perfect is voor braden of grillen. Het biedt een rijke smaak en een sappige textuur en is ideaal om te bereiden voor een speciale gelegenheid.

Een ander geliefd stuk is de lamsrack, bestaande uit de ribben van het lam. Dit stuk vlees is uiterst mals en wordt vaak gekruid en gegrild, waardoor het een heerlijk knapperige buitenkant krijgt en een sappige binnenkant behoudt. Ook dit Griekse lamsvlees met bonensalade wordt gemaakt van lamsrack.

Lamskoteletten zijn ook een favoriet, met hun delicate en malse vlees dat perfect is voor grillen of bakken. Ze worden vaak gemarineerd in kruiden en specerijen voor extra smaak. Naast dit recept voor lamskotelet met frisse courgettesalade, is ook dit recept voor lamskotelet met zoete tomaatjes ontzettend lekker. De tomaatjes bereid je in de oven met tijm, olijfolie, honing en balsamicoazijn. De combinatie van honing en balsamico is hemels, dit wil je geproefd hebben!

Voor wie op zoek is naar een wat steviger stuk vlees, zijn lamsbouten een uitstekende keuze. Deze worden vaak gestoofd of langzaam gegaard, waardoor het vlees boterzacht wordt en gemakkelijk van het bot valt.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via