Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Brioche met tonijntartaar

Fan van tonijntartaar? Probeer dan eens deze versie met Aziatische smaakmakers op krokant gebakken brioche. Het staat binnen een mum van tijd op tafel en het is een prachtig kunstwerkje wat je ook nog eens kan eten! Het geheel wordt afgewerkt met sriracha mayonaise, wasabi parels, sesam en viooltjes. De perfecte start van een heerlijk kerstdiner!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Brioche met tonijntartaar

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd het briochebrood in 6 dikke, rechthoekige plakken. Verhit de ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de plakken brioche aan beide kanten goudbruin.
2
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom mde tonijn, sojasaus, ketjap manis, limoensap en bieslook. Zet 10 min. in de koelkast om te marineren.
3
Verdeel de tonijntartaar over de plakken brioche. Drizzle de sriracha mayonaise over de tonijn. Garneer met de wasabi parels, witte en zwarte sesamzaadjes, eetbare viooltjes en microgroenten. Serveer direct.
Espresso Martini Mousse2

Tussen Kunst en Kerst

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!

Tartaar: altijd genieten

Tartaar is een echte klassieker. Het wordt vaak gegeten als voorgerecht of lichte lunch. Er zijn verschillende manieren om tartaar klaar te maken, waarbij je de keuze hebt uit verschillende ingrediënten. Of je nu gaat voor een tartaar met vlees, vis of een vegetarische variant.

Steak tartaar is een klassiek Frans gerecht van fijngesneden rauw rundvlees. Meestal is het gemaakt van ossenhaas of biefstuk. Het wordt gemengd met verschillende ingrediënten als mosterd, augurk, kappertjes en kruiden. Vaak vind je er ook een eidooier bovenop. Het is een perfect gerecht als je van volle en hartige smaken houdt. Met deze steak tartaar bereid aan tafel zijn je gasten vast en zeker onder de indruk. Of geef er een Aziatisch tintje aan en ga voor onze Aziatische steak tartaar.

Ga je liever voor een lichtere vorm van tartaar of hou je meer van vis? Dan past zalmtartaar of tonijntartaar bij je. Zalmtartaar wordt vaak gecombineerd met dille, citroen, olijfolie en augurkjes. Ook zalmtartaar met avocado en komkommer is een populaire combinatie. Of ga voor tartaar met tonijn, zoals deze tonijntartaar met avocado, mango en wasabimayonaise. De tonijn, romige avocado en frisse mango vormen een perfecte combinatie met de pittige wasabimayonaise.

Er zijn ook allerlei vegetarische varianten van tartaar. Die worden gemaakt met bijvoorbeeld bietjes of frisse tomaten. Als je hier wat smaakvolle kruiden bij doet, doet deze variant absoluut niet onder voor de klassieke tartaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze tomatentartaar. Simpel, maar lekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via