In samenwerking met:
Lamskoteletten Op Gezouten Yoghurt Met Pistachepesto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lamskoteletten op gezouten yoghurt met pistachepesto

Liefhebber van lamsvlees? Dan wil je deze lamskoteletten maken! De lamskoteletten brengen we alleen op smaak met peper en zout, maar leggen we op gezouten Griekse yoghurt en toppen we af met pistachepesto.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept lamskoteletten op gezouten yoghurt met pistachepesto

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
2
Verhit een pan en rooster de pistachenoten 3 min. in een droge pan. Pel ondertussen de knoflook en hak de basilicum grof. Rasp de Parmezaanse kaas.
3
Meng de pistachenoten met de knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas met een keukenmachine of vijzel. Voeg ondertussen in delen de extra vierge olijfolie toe aan de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een grillpan met de olijfolie op hoog vuur. Gril de lamskoteletten 8 min. en breng op smaak met peper en zout. Haal de lamskoteletten uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
5
Verdeel de gezouten Griekse yoghurt over de borden. Leg daar de lamskoteletten op en schep er de pistachepesto over.

Tip: je kunt de yoghurt ook in een met een theedoek beklede zeef scheppen en deze, boven een kom, 1 nacht in de koelkast laten uitlekken. Zo wordt de yoghurt heerlijk dik en romig.

Koken met lam

Lamsvlees is een voortreffelijk ingrediënt dat in veel gerechten een ongeëvenaarde smaak en textuur toevoegt en wordt vaak gebruikt in koolhydraatarme recepten. Het vlees van jonge schapen staat bekend om zijn malse en sappige eigenschappen, waardoor het geliefd is bij fijnproevers over de hele wereld. Of je nu van gegrild, gestoofd, gebakken of gekruid lamsvlees houdt, er zijn talloze manieren om dit heerlijke vlees in je culinaire creaties te verwerken.

Een van de meest klassieke bereidingswijzen van lamsvlees is het grillen. Sappige lamskoteletten of lamsspareribs, gekruid met kruiden zoals rozemarijn en tijm, krijgen een heerlijk knapperige buitenkant en een sappige binnenkant wanneer ze op de barbecue worden bereid. De rokerige smaak van de houtskool of houtsnippers voegt een extra dimensie toe aan de rijke smaak van het vlees.

Lamsstoofschotels zijn ook zeer geliefd, vooral in Mediterrane en Midden-Oosterse keukens. Lamsvlees wordt langzaam gestoofd in een aromatische saus met groenten en kruiden, waardoor het vlees heerlijk zacht en vol van smaak wordt. Dit soort gerecht is perfect voor koude winterdagen, wanneer een hartverwarmende maaltijd een ware traktatie is. Probeer bijvoorbeeld eens het Texels lamsstoofpotje met aardappel-kruidenpuree op een koude, druilerige dag.

Lamsvlees kan ook worden gebruikt in tal van andere gerechten, zoals curry’s, broodje shoarma, gehaktballen, en zelfs in pasta’s. De veelzijdigheid van lam maakt het mogelijk om zowel eenvoudige alledaagse gerechten als verfijnde feestmaaltijden te bereiden. Kies eens voor een Grieks lamsvlees met bonensalade. Het vlees krijgt een zurige, maar frisse smaak door een oliemengsel van knoflook, oregano, tijm en citroen. Heerlijk in combinatie met knapperige aardappelen en een bonensalade.

Recepten uit de slowcooker

Met een slowcooker wordt het bereiding van veel recepten een stuk gemakkelijker! Het malse vlees met de kruidige smaken worden door de slowcooker versterkt. Bekijk de pagina met de lekkerste slowcooker recepten en ontdek het gemak!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via