Grieks lamsvlees met bonensalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Grieks lamsvlees met bonensalade

Heerlijk Grieks lamsvlees maak je met dit recept! Het vlees krijgt een frisse, zurige smaak doordat het wordt overgegoten met een oliemengsel van citroen, knoflook, oregano en tijm. Een volwaardige maaltijd in combinatie met de bonensalade en knapperige aardappelen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept grieks lamsvlees met bonensalade

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 240ºC. Snijd het lamsrack van het bot af, zodat je kleinere stukjes overhoud.
2
Meng in een kommetje ¾ van de olijfolie en de gedroogde oregano door elkaar. Pers de citroen en knoflook hierboven uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en roer door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
3
Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Leg in een ovenschaal, besprenkel met de helft van het oliemengsel en zet de ovenschaal 20 min. in de oven.
4
Maak ondertussen de salade. Giet de bonen af, spoel ze na met koud water en laat goed uitlekken. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Halveer de olijven en hak de dille fijn. Meng de bonen, uienringen, dille en olijven in een saladeschaal en schenk de rest van het oliemengsel erover. Schep door elkaar en garneer met feta.
5
Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak het lamsvlees 1 min. per kant. Leg op de aardappelen in de ovenschaal. Verdeel 3 el van het oliemengsel uit de ovenschaal erover en zet de ovenschaal voor 4 à 5 min. terug in de oven.
6
Haal het lamsvlees en de aardappelen uit de oven en serveer met de bonensalade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via