Lamsstoof Met Couscous
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lamsstoof met couscous

De unieke smaak en geur van lamsvlees leent zich uitstekend voor een heerlijke lamsstoof. In deze curry komen alle smaaktonen van het vlees goed naar voren. Onze lamsstoof is licht pittig, bevat veel diepgang door de kruiden en heeft een zoete ondertoon van de abrikozen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept lamsstoof met couscous

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
1
Snijd het lamsvlees in blokjes van 4 bij 4 cm. Snipper de ui, knoflook, gember zonder schil en jalapeño fijn.
2
Verhit in een braadpan met olie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de jalapeño en gember toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de kardemon, kurkuma, koriander, garam masala en tomatenpuree toe aan de pan en bak tot de geuren vrij komen.
3
Voeg het vlees toe aan de kruiden en bak bruin aan alle kanten. Roer de yoghurt door het vlees en laat dit 15 min. stoven op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergine en abrikozen in blokjes.
4
Giet de bouillon na het stoven over het vlees en laat het vlees in de bouillon 1 uur verder stoven. Voeg na 30 min. de aubergine en abrikozen toe en laat deze mee stoven.
5
Hak de koriander fijn en bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscous met verse koriander en de lamsstoof.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via