In samenwerking met:
Mac & cheese
Niveau
Beginner
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mac and cheese

In Noord-Amerika en Engeland staat dit pastagerecht wekelijks op tafel. Mac staat voor macaroni en dat is in combinatie met kaas oftwel cheese, simpel en heerlijk. Traditioneel gaat dit mac and cheese recept in de oven, maar wij gebruiken de Pizzarette.

Pizza-avond gepland? Ga aan de slag met mini pizza’s in een Pizzarette! Pizzarettes vind je bij Blokker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept mac and cheese

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm 2/3 van de kaassaus in een pan en voeg de cheddar toe totdat deze gesmolten is. Voeg de macaroni toe en breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
2
Zet de Pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Maak van een aantal lagen aluminiumfolie bakjes ter grootte van de bak spatel met een rand van 2 cm hoog.
3
Vul de bakjes met macaroni en verdeel de overgebleven kaassaus over de macaroni. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de bakjes.
4
Schuif de bakjes op bak spatel in de Pizzarette, zoveel mogelijk naar het midden van de Pizzarette. Verwarm de mac & cheese gedurende 15-20 min.
5
Snijd de bieslook fijn. Haal de mac & cheese uit de Pizzarette en garneer met de bieslook.

Tip: geen macaroni in huis? Elke pasta is te gebruiken. Voor wat extra diepte in dit gerecht kan de cheddarkaas vervangen worden door gorgonzola.

Wat is mac and cheese precies?

Mac and cheese is een Amerikaans gerecht van pasta (meestal macaroni) met een romige kaassaus. De macaroni wordt gemengd met kaassaus en vervolgens gaat het meestal met geraspte kaas in de oven.

Welke kaas gebruik je bij mac and cheese?

Voor mac and cheese wordt meestal een combinatie van cheddar en mozzarella gebruikt, hoewel er vele variaties mogelijk zijn. Cheddar voegt een pittige smaak en smeltbaarheid toe, terwijl mozzarella zorgt voor extra smelteigenschappen en een zachte textuur.

Meer recepten uit de Pizzarette

Met een Pizzarette kun je gezellig aan tafel mini pizza’s maken. Ga jij voor de pizza bianca, calzone of toch de dessert pizza?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via