Maiskolf Flaming Hot 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Maïskolf flamin’ hot van de barbecue

Heet, heter, heetst! Deze maïskolf van de barbecue is pittig én krokant dankzij de toevoeging van flamin’ hot Cheetos. Het resultaat? Een bijgerecht dat je avondje barbecueën naar een spicy level tilt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept maïskolf flamin’ hot van de barbecue

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Mix de boter met de limoenrasp, komijn, chilipoeder en een flinke snuf peper en zout. Besmeer de maïskolven met het botermengsel en bak in 10 min. rondom goudbruin op de barbecue.
2
Mix ondertussen de zure room met de mayonaise, het sap van de limoen en wat peper en zout. Verkruimel de flamin’ hot Cheetos. Besmeer de maïskolven met het zure roommengsel, bedek volledig met de Cheetos en serveer.

Heerlijke maïskolven voor tijdens een avondje barbecueën

Wat ons betreft zijn knapperige maïskolven onmisbaar bij de barbecue. Het is altijd lekker om maïs te grillen met ongezouten roomboter waardoor het lekker gaat karamelliseren. De klassieke maïskolf gegrild met boter kan je ook een twist geven door het te kruiden of met andere smaakmakers compleet te maken. Zo zijn deze maïskolven flamin’ hot een pittige variant van de klassieke maïskolf, maar deze maïskolf met groene pesto en Parmezaanse kaas is ook zeker een aanrader! Door de keuze van ingrediënten krijgt de maïskolf een lekkere Italiaanse twist. Wil je helemaal losgaan, probeer dan eens deze maïskolf met cheddar en bacon. Onwijs lekker en ook nog eens zo gemaakt.

Ben je meer van de zoete touch aan een maïskolf? Probeer dan deze lekkere maïskolven in zoete marinade. Door de toevoeging van kaneel en komijn wordt de marinade heerlijk zoet en ruikt het onwijs lekker. En die geur, die wil je zeker ruiken wanneer je aan het barbecueën bent! Heb je wat marinade over? Gooi het niet weg, maar gebruik het voor andere groenten. Denk aan groenten als courgette, zoete puntpaprika of aubergine. Zo worden ze lekker zoet van smaak!

Een ander lekker maïs recept is het recept voor maïsribs uit de airfryer. Dit recept kan je ook zeker maken op de barbecue. De maïsribs (of eventueel maïskolven) brengen we op smaak met uien-, paprika- en knoflookpoeder en toppen we af met verse tijm en wat Parmezaanse kaas. Heerlijk voor de borrel, maar ook zeker lekker voor op de barbecue! Met welk recept ga jij tijdens je avondje barbecueën aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via