Maiskolf Pesto Parmezaan 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Maïskolf pesto Parmezaan van de barbecue

Deze maïskolf is de showstopper van je barbecueavond! Door de kolven in te smeren met roomboter worden ze gekaramelliseerd. Voeg hier groene pesto en Parmezaanse kaas aan toe voor een Italiaans tintje en de maïskolven zijn nog lekkerder!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept maïskolf pesto parmezaan van de barbecue

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Besmeer de maïskolven met de boter en breng op smaak met peper en zout. Bak in 10 min. rondom goudbruin op de barbecue.
2
Smeer de maïskolven in met de groene pesto en besprenkel met de Parmezaanse kaas.

De lekkerste bijgerechten voor een avondje barbecueën

Staat er een barbecueavond op de planning? Vergeet dan naast al het lekkere vlees, vis of groenten niet de bijgerechten! De bijgerechten maken de barbecue namelijk compleet. Van frisse salade recepten tot verrassende maïskolven, er zijn genoeg gerechten om te proberen!

Serveer bij de BBQ bijvoorbeeld een lekkere salade. Salades zijn vaak licht en zitten boordevol groenten, wat lekker is bij elk soort hoofdgerecht. Probeer eens deze heerlijke kruidensalade met krieltjes en vegetarische burger. De salade is heerlijk fris door de radijsjes, komkommer en een zelfgemaakte dressing van honing en limoensap. Deze rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en een zelfgemaakte vinaigrette is ook lekker fris. Voeg hier nog knapperige hazelnoten aan toe voor een lekkere bite en genieten maar! Of wat dacht je van een vijgensalade? Lekker met wat romige feta, verse frambozen en pittige rucola.

Naast een frisse salade is er nog meer mogelijk om te serveren als bijgerecht. Zo zijn de maïskolven met pesto en Parmezaanse kaas van de barbecue heerlijk om als bijgerecht te maken, maar deze kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui is ook een aanrader. Beide gerechten zijn een keer wat anders dan gegrilde groenten! Gepofte zoete aardappel van de barbecue is ook erg lekker als bijgerecht. Probeer eens deze gepofte zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’ en gekarameliseerde pecannoten. Wat ons betreft wordt dit de ster van de avond!

Meer barbecue recepten

Benieuwd naar nog meer barbecue recepten? Je vindt ze allemaal op Eatertainment! Van gezonde en lekkere BBQ recepten tot makkelijke en snelle recepten, laat je inspireren en ga aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via