Deze maïskolf is de showstopper van je barbecueavond! Door de kolven in te smeren met roomboter worden ze gekaramelliseerd. Voeg hier groene pesto en Parmezaanse kaas aan toe voor een Italiaans tintje en de maïskolven zijn nog lekkerder!
Staat er een barbecueavond op de planning? Vergeet dan naast al het lekkere vlees, vis of groenten niet de bijgerechten! De bijgerechten maken de barbecue namelijk compleet. Van frisse salade recepten tot verrassende maïskolven, er zijn genoeg gerechten om te proberen!
Serveer bij de BBQ bijvoorbeeld een lekkere salade. Salades zijn vaak licht en zitten boordevol groenten, wat lekker is bij elk soort hoofdgerecht. Probeer eens deze heerlijke kruidensalade met krieltjes en vegetarische burger. De salade is heerlijk fris door de radijsjes, komkommer en een zelfgemaakte dressing van honing en limoensap. Deze rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en een zelfgemaakte vinaigrette is ook lekker fris. Voeg hier nog knapperige hazelnoten aan toe voor een lekkere bite en genieten maar! Of wat dacht je van een vijgensalade? Lekker met wat romige feta, verse frambozen en pittige rucola.
Naast een frisse salade is er nog meer mogelijk om te serveren als bijgerecht. Zo zijn de maïskolven met pesto en Parmezaanse kaas van de barbecue heerlijk om als bijgerecht te maken, maar deze kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui is ook een aanrader. Beide gerechten zijn een keer wat anders dan gegrilde groenten! Gepofte zoete aardappel van de barbecue is ook erg lekker als bijgerecht. Probeer eens deze gepofte zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’ en gekarameliseerde pecannoten. Wat ons betreft wordt dit de ster van de avond!
Benieuwd naar nog meer barbecue recepten? Je vindt ze allemaal op Eatertainment! Van gezonde en lekkere BBQ recepten tot makkelijke en snelle recepten, laat je inspireren en ga aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment