In de zomer willen we vaak maar één ding: BBQ! Op zo’n avond vliegt het vlees, vis en brood je vaak om de oren. Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden voor op de BBQ. Zo ook deze heerlijke maiskolven in zoete marinade. Door de komijn en kaneel wordt de marinade lekker zoet en geurig. En dat wil je tijdens een BBQ. Daarnaast is de marinade ook heel erg geschikt voor andere zoete groenten, zoals paprika. Of probeer de marinade eens met bloemkool. Heb je geen BBQ? Dan kan je de maiskolven ook prima bereiden in een grillpan of oven.
Officieel is maïs helemaal geen groente, maar een graangewas. Het gewas wat wij eten is suikermais. Deze maissoort wordt geteeld voor de kolf. Je herkent suikermais aan de gladde, gele korrel. Het bevat veel zetmeel en is zacht zoet van smaak. Dat is dan ook wat een maiskolf zo lekker maakt! Naast dit maiskolfrecept met zoete marinade, kan je ook andere recepten bereiden met mais. Zo kan je gegrilde maiskolven met frisse limoenmayonaise maken. Ideaal voor op de BBQ tijdens een warme zomeravond. Maar niet alleen maiskolven zijn leuk om te maken. Je kan ook een heerlijke salade met maïs maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade met 5 bereidingen van maïs? Door de verschillende bereidingen wordt iedere hap weer een verrassing.
Heb je trek gekregen door deze lekkere recepten? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Gelukkig hebben wij nog véél meer BBQ recepten op de website staan. Als je eens iets nieuws wil proberen, maak dan eens zalm op een rookplank. Je gezelschap zal versteld staan! Heb je meer zin in een Aziatisch recept? Ook dat kan op de BBQ. Deze Aziatische gepekelde buikspek is lekker mals en heerlijk van smaak. Maak dus eens wat anders op de BBQ en laat je inspireren door de vele mogelijkheden op onze website.
Een maiskolf moet ongeveer 8 tot 10 minuten koken in een pan met kokend water.
Een maiskolf moet ongeveer 15-20 minuten op de barbecue gegrild worden, waarbij deze regelmatig wordt omgedraaid om gelijkmatig te garen. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de temperatuur van de barbecue en de grootte van de kolf.
Verse, ongekookte maiskolven kunnen tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard als ze in een plastic zak worden bewaard. Gekookte maiskolven kunnen maximaal drie dagen in de koelkast worden bewaard, mits ze luchtdicht worden bewaard.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment