maiskolven in zoete marinade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Maïskolven in zoete marinade

In de zomer willen we vaak maar één ding: BBQ! Op zo’n avond vliegt het vlees, vis en brood je vaak om de oren. Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden voor op de BBQ. Zo ook deze heerlijke maiskolven in zoete marinade. Door de komijn en kaneel wordt de marinade lekker zoet en geurig. En dat wil je tijdens een BBQ. Daarnaast is de marinade ook heel erg geschikt voor andere zoete groenten, zoals paprika. Of probeer de marinade eens met bloemkool. Heb je geen BBQ? Dan kan je de maiskolven ook prima bereiden in een grillpan of oven.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept maïskolven in zoete marinade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met ruim water aan de kook. Verwijder indien nodig de buitenste schutbladeren of bind ze op met keukentouw.
2
Kook de maiskolven 10 min. tot de korrels zachter zijn geworden. Giet af en laat uitlekken.
3
Bereid ondertussen de marinade. Meng de honing, olijfolie, paprikapoeder, komijnzaad, kaneel en het korianderzaad
4
Verwarm de barbecue. Bestrijk de maïskolven met de marinade. Draai de maïskolven voortdurend met een tang tot ze beginnen te kleuren. Haal ze dan van de barbecue.
5
Snijd de chilipeper in ringetjes en de limoen in partjes.
6
Garneer de maiskolf met chilipeper, blaadjes koriander en limoenpartjes.

Bereidingen van maïs

Officieel is maïs helemaal geen groente, maar een graangewas. Het gewas wat wij eten is suikermais. Deze maissoort wordt geteeld voor de kolf. Je herkent suikermais aan de gladde, gele korrel. Het bevat veel zetmeel en is zacht zoet van smaak. Dat is dan ook wat een maiskolf zo lekker maakt! Naast dit maiskolfrecept met zoete marinade, kan je ook andere recepten bereiden met mais. Zo kan je gegrilde maiskolven met frisse limoenmayonaise maken. Ideaal voor op de BBQ tijdens een warme zomeravond. Maar niet alleen maiskolven zijn leuk om te maken. Je kan ook een heerlijke salade met maïs maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade met 5 bereidingen van maïs? Door de verschillende bereidingen wordt iedere hap weer een verrassing.

BBQ recepten

Heb je trek gekregen door deze lekkere recepten? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Gelukkig hebben wij nog véél meer BBQ recepten op de website staan. Als je eens iets nieuws wil proberen, maak dan eens zalm op een rookplank. Je gezelschap zal versteld staan! Heb je meer zin in een Aziatisch recept? Ook dat kan op de BBQ. Deze Aziatische gepekelde buikspek is lekker mals en heerlijk van smaak. Maak dus eens wat anders op de BBQ en laat je inspireren door de vele mogelijkheden op onze website.

Hoe lang moet een maiskolf koken?

Een maiskolf moet ongeveer 8 tot 10 minuten koken in een pan met kokend water.

Hoe lang moet de maiskolf op de bbq?

Een maiskolf moet ongeveer 15-20 minuten op de barbecue gegrild worden, waarbij deze regelmatig wordt omgedraaid om gelijkmatig te garen. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de temperatuur van de barbecue en de grootte van de kolf.

Hoe lang kun je maiskolven bewaren?

Verse, ongekookte maiskolven kunnen tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard als ze in een plastic zak worden bewaard. Gekookte maiskolven kunnen maximaal drie dagen in de koelkast worden bewaard, mits ze luchtdicht worden bewaard.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via