Ben jij ook zo gek op sushi? Met dit recept maak je dit Japanse hapje redelijk gemakkelijk zelf! We vullen de sushi met zalm en avocado voor een heerlijke visvariant, maar je kan het natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt. Geniet ervan!
Wanneer je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van jouw eigen sushi, heb je verschillende dingen nodig. Allereerst natuurlijk kortkorrelige Japanse rijst, oftewel sushi rijst. Deze rijst kook je en breng je vervolgens op smaak met rijstazijn gemengd met zout. De rijst rol je samen met verschillende soorten vulling op in nori, oftewel gedroogde zeewierbladen. Als vulling kan je kiezen uit verse vis zoals tonijn of zalm, zeevruchten, kip, groenten zoals komkommer en avocado en zelfs fruit zoals mango.
Sojasaus is onmisbaar voor het dippen van de sushi, en wasabi, een scherpe groene mierikswortelpasta, geeft een pittige kick. Ingelegde gember wordt gebruikt om de smaakpapillen tussen verschillende soorten sushi te neutraliseren. Om de sushi strak en gelijkmatig op te rollen, gebruik je een bamboemat. Een scherp mes is essentieel om de sushirollen netjes te kunnen snijden. Optioneel kun je sesamzaadjes, roggespruiten of andere garneringen toevoegen voor extra smaak en presentatie.
Je kan uiteraard buiten de deur sushi eten of het bestellen, maar hoe leuk is het om het zelf te maken? Ga thuis aan de slag met bijvoorbeeld deze sushi met kip en mango. Lekker fris door de toevoeging van mango! Wanneer je echt uit wilt pakken, moet je de sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus eens proberen. De sushirollen vul je met komkommer en aspergetips en na het oprollen top je ze af met plakjes ossenhaas, de teriyakisaus en gebakken uitjes.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment