In samenwerking met:
Maki Avocado En Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Maki avocado met zalm

Ben jij ook zo gek op sushi? Met dit recept maak je dit Japanse hapje redelijk gemakkelijk zelf! We vullen de sushi met zalm en avocado voor een heerlijke visvariant, maar je kan het natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt. Geniet ervan!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept maki avocado met zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Zet een pan op het vuur en voeg de sushirijst en het water toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat de rijst 15 min. afgedekt rusten. Verwijder daarna de deksel en maak de rijst los met een vork.
2
Meng de rice vinegar met het zout en giet over de rijst terwijl de rijst nog warm is. Dek af met een vochtige theedoek en bewaar op kamertemperatuur totdat je de rijst nodig hebt.
3
Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes.
4
Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushi-rolmatje. Schep 1/4 van het rijstmengsel erop, maak je handen nat en verspreid de rijst. Laat aan de bovenkant een ruimte van ca. 7 cm vrij.
5
Verdeel de zalm en avocado over de rijst en rol de nori strak op. Zorg dat de ingrediënten niet verschuiven, maak de bovenste rand vochtig met een beetje water en sluit de rol goed af. Herhaal dit voor de overige nori vellen.
6
Maak een scherp mes nat en snijd de rollen in 5-6 stukken. Serveer de sushi met de wasabi paste, sushi ginger en sojasaus.

Thuis aan de slag met het maken van sushi

Wanneer je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van jouw eigen sushi, heb je verschillende dingen nodig. Allereerst natuurlijk kortkorrelige Japanse rijst, oftewel sushi rijst. Deze rijst kook je en breng je vervolgens op smaak met rijstazijn gemengd met zout. De rijst rol je samen met verschillende soorten vulling op in nori, oftewel gedroogde zeewierbladen. Als vulling kan je kiezen uit verse vis zoals tonijn of zalm, zeevruchten, kip, groenten zoals komkommer en avocado en zelfs fruit zoals mango.

Sojasaus is onmisbaar voor het dippen van de sushi, en wasabi, een scherpe groene mierikswortelpasta, geeft een pittige kick. Ingelegde gember wordt gebruikt om de smaakpapillen tussen verschillende soorten sushi te neutraliseren. Om de sushi strak en gelijkmatig op te rollen, gebruik je een bamboemat. Een scherp mes is essentieel om de sushirollen netjes te kunnen snijden. Optioneel kun je sesamzaadjes, roggespruiten of andere garneringen toevoegen voor extra smaak en presentatie.

Sushi recepten om thuis te maken

Je kan uiteraard buiten de deur sushi eten of het bestellen, maar hoe leuk is het om het zelf te maken? Ga thuis aan de slag met bijvoorbeeld deze sushi met kip en mango. Lekker fris door de toevoeging van mango! Wanneer je echt uit wilt pakken, moet je de sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus eens proberen. De sushirollen vul je met komkommer en aspergetips en na het oprollen top je ze af met plakjes ossenhaas, de teriyakisaus en gebakken uitjes.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via