Print opties

Sluiten

Maki avocado met zalm

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Zet een pan op het vuur en voeg de sushirijst en het water toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat de rijst 15 min. afgedekt rusten. Verwijder daarna de deksel en maak de rijst los met een vork.
2
Meng de rice vinegar met het zout en giet over de rijst terwijl de rijst nog warm is. Dek af met een vochtige theedoek en bewaar op kamertemperatuur totdat je de rijst nodig hebt.
3
Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes.
4
Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushi-rolmatje. Schep 1/4 van het rijstmengsel erop, maak je handen nat en verspreid de rijst. Laat aan de bovenkant een ruimte van ca. 7 cm vrij.
5
Verdeel de zalm en avocado over de rijst en rol de nori strak op. Zorg dat de ingrediënten niet verschuiven, maak de bovenste rand vochtig met een beetje water en sluit de rol goed af. Herhaal dit voor de overige nori vellen.
6
Maak een scherp mes nat en snijd de rollen in 5-6 stukken. Serveer de sushi met de wasabi paste, sushi ginger en sojasaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.