Sushi met kip en mango
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Sushi met kip en mango

Sushi betekent letterlijk ‘met azijn bereide rijst’. Sushi hoeft dus lang niet altijd vis te bevatten, maar kan ook met bijvoorbeeld kip worden bereid. Deze heerlijke sushi maak je met kip, mango en komkommer.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

24 personen
Ingrediënten

Recept sushi met kip en mango

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
Kookmodus
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rijstazijn toe. Laat de rijst goed afkoelen (dit kan tot ongeveer 2 uur duren).
2
Snijd de mango, gerookte kip en komkommer in reepjes.
3
Leg de nori vellen op een sushimatje. Bedek deze met de sushirijst, houd aan het einde ongeveer 6 cm over. Leg in het midden de mango, gerookte kip en komkommer. Rol voorzichtig op, druk goed aan met het matje tijdens het rollen. Als je bij het einde bent doe je met je vingers een beetje water op het einde van het nori vel, zo blijft het plakken.
4
Snijd de rol in 8 stukjes, doe dit voorzichtig met een scherp mes zodat de sushi niet uit elkaar valt. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Serveer de sushi met sojasaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via