Sushi met kip en mango
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Sushi met kip en mango

Ingrediënten

24 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rijstazijn toe. Laat de rijst goed afkoelen (dit kan tot ongeveer 2 uur duren).
2
Snijd de mango, gerookte kip en komkommer in reepjes.
3
Leg de nori vellen op een sushimatje. Bedek deze met de sushirijst, houd aan het einde ongeveer 6 cm over. Leg in het midden de mango, gerookte kip en komkommer. Rol voorzichtig op, druk goed aan met het matje tijdens het rollen. Als je bij het einde bent doe je met je vingers een beetje water op het einde van het nori vel, zo blijft het plakken.
4
Snijd de rol in 8 stukjes, doe dit voorzichtig met een scherp mes zodat de sushi niet uit elkaar valt. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Serveer de sushi met sojasaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Gluten
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Japans
Soort
Sushi
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via