Ingrediënten

24 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rijstazijn toe. Laat de rijst goed afkoelen (dit kan tot ongeveer 2 uur duren).
2
Snijd de mango, gerookte kip en komkommer in reepjes.
3
Leg de nori vellen op een sushimatje. Bedek deze met de sushirijst, houd aan het einde ongeveer 6 cm over. Leg in het midden de mango, gerookte kip en komkommer. Rol voorzichtig op, druk goed aan met het matje tijdens het rollen. Als je bij het einde bent doe je met je vingers een beetje water op het einde van het nori vel, zo blijft het plakken.
4
Snijd de rol in 8 stukjes, doe dit voorzichtig met een scherp mes zodat de sushi niet uit elkaar valt. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Serveer de sushi met sojasaus.