Sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Vrij van vis

Sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus

Ben jij ook zo gek op sushi? De meeste mensen halen het buiten de deur, maar wist je dat zelf sushi maken helemaal niet zo moeilijk is? Binnen een uur heb jij deze overheerlijke sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus op tafel staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

18 stuks
Ingrediënten

Recept sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Zorg dat de ossenhaas op kamertemperatuur is. Spoel de sushirijst af tot het water helder is. Bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng ondertussen rijstazijn met suiker en zout en breng dit langzaam aan de kook, tot het is opgelost. Laat afkoelen en voeg toe aan de gekookte sushirijst.
3
Ga verder met de teriyakisaus. Rasp de verse gember en verwarm deze in een pan met sojasaus, mirin en bruine basterdsuiker. Laat 5 min. zachtjes doorkoken. Verwijder de gemberstukjes die te grof zijn met behulp van een zeef. Meng de maïzena met het water en voeg toe aan de saus. Laat dit geheel kort koken tot de saus gebonden is.
4
Verwarm 1 el olie in een pan en bak de ossenhaas ca. 2 min. aan beide kanten op middelhoog vuur, afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet vanbinnen rosékleurig blijven. Haal vervolgens uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten en snijd in dunne plakken van een halve cm.
5
Snijd de komkommer in lange repen van een halve cm. Kook de aspergetips 1 min. in kokend water en koel daarna onder de kraan.
6
Leg een norivel op een stukje vershoudfolie. Verdeel per norivel 1/3 rijst en 1/3 sesamzaad. Dek nog eens af met vershoudfolie. Draai het vel in zijn geheel om, zodat de rijst onderop ligt. Verwijder de folie en beleg met komkommer en aspergetips. Rol de sushirol strak op en druk stevig aan. Snijd vervolgens in 6 stukken.
7
Beleg de sushistukjes met een plakje ossenhaas. Garneer met teriyakisaus en gebakken uitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?