Een lekker gevulde maaltijdsoep met een Mexicaans tintje! Deze kruidige tomatensoep toppen we af met zwarte bonen, avocado en knapperig gebakken tortillareepjes. Heerlijk als lichte avondmaaltijd, eventueel met extra brood of quesadilla’s.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Recept mexicaanse soep met knapperige tortillareepjes
Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes. Houd een paar blokjes apart voor de garnering. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en 3/4e van de ui. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg vervolgens de paprikablokjes, chilipoeder, paprikapoeder en komijn toe en bak 2 min. aan.
2
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
3
Snijd de tortilla wrap in dunne reepjes. Verhit de resterende zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de tortilla reepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel schoon. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Schil en ontpit de avocado en snijd in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.
5
Garneer de soep met de zwarte bonen, resterende ui en paprika, tortillareepjes, cherrytomaten, avocado en blaadjes koriander.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment