Naanbrood Sate Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Naanbrood met saté

Wist je dat naanbrood zich goed laat vullen met groenten en vlees? Kijk maar naar dit naanbrood met saté, waarbij we het Indiase platbrood volstoppen met saté van kip, taugé, komkommer en gekookte eitjes. Heerlijk als lunch of als lichter avondmaaltje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept naanbrood met saté

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes. Doe de satésaus, de kokosmelk en ½ van de sambal in een kom en roer goed. Voeg de kip toe, schep om en zet 15 min. in de koelkast.
2
Verhit ondertussen een pan met water en kook de eieren 8 min. Spoel af onder koud stromend water, pel ze en snijd in partjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
3
Verhit de olijfolie in een pan op medium vuur en bak de kippendijen in ongeveer 7 min. gaar. Verwarm ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen van de verpakking.
4
Verdeel de kip, komkommer, taugé en de eieren over het naanbrood. Maak af met de overige sambal en de chilivlokken.

Tip: bereid de kip eventueel een paar uur of een nachtje van tevoren, zodat de marinade goed in de kip trekt en de smaken nóg beter tot zijn recht komen.

Smaakvolle gerechten met naanbrood

Eén van de makkelijkste recepten om te maken is een gerecht met naanbrood als basis. Het is vaak al in 20 minuten gemaakt en je kan naanbrood aftoppen met al jouw favoriete ingrediënten. Het enige wat je moet doen is het naanbrood in de oven bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking, eventueel al met wat extra ingrediënten on top die je in de oven moet bakken en ondertussen kan je de overige ingrediënten bereiden. Vervolgens verdeel je dit over het naanbrood en is het genieten geblazen! Ideaal voor een drukke doordeweekse avond en het is ook nog eens erg lekker van smaak.

Probeer bijvoorbeeld het naanbrood met saté. Op zijn tijd is saté onwijs lekker en je kan het natuurlijk op de klassieke manier met frietjes serveren, maar op naanbrood is het ook onwijs lekker! De kip is heerlijk mals en goed gekruid en dat proef je terug. Liever een fris recept proberen? Ga dan voor naan met perzik en balsamico. Perzik is heerlijk sappig zomerfruit dat nog zoeter wordt wanneer je het grilt in de oven. In dit recept beleggen we het naanbrood met perzik en schuiven we het met wat buffelmozzarella in de oven. Het resultaat? Een heerlijk zoet en smaakvol gerecht! Ook lekker: naanbrood met falafel. Dit simpele recept staat in 20 minuten al op tafel en met lekker veel groenten, romige feta, frisse yoghurt en knapperige falafel is dit een favoriet die je vaker gaat maken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via