In samenwerking met:
Naanbrood met falafel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Naanbrood met falafel

Vandaag op het menu: een combinatie tussen de Arabische en Aziatische keuken! Naanbrood uit Azië en falafel uit Arabië zijn een hemelse combi. Met lekker veel groenten, feta en yoghurt is dit een gerecht dat je geproefd moet hebben.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept naanbrood met falafel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in plakken. Halveer de romaine sla en verkruimel de feta.
2
Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er 1/3 van de olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Plaats 15 min. in de oven. Leg wanneer de aubergines nog 5 min. in de oven moeten de naanbroden bij de aubergines.
3
Verhit een pan met de helft van de overige olijfolie en bak de falafel 7 min. Verhit een andere pan met de overige olijfolie en bak de romaine sla 3 min. op hoog vuur met de vlakke kant naar beneden. Haal uit de pan en snijd in parten.
4
Meng de yoghurt met de oriëntaalse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de yoghurt, komkommer, sla, aubergine en falafel over de naanbroden. Garneer met de feta en serveer.

Tip: lekker met verse dille.

Zo maak je zelf falafel!

Zelf falafel maken is ontzettend leuk om te doen. Het begint met het weken van gedroogde kikkererwten, die zwellen en klaar zijn om te worden vermalen tot een smeuïge puree. Voeg verse kruiden zoals peterselie, koriander, en knoflook toe, samen met een vleugje gemalen komijn en koriander voor de kenmerkende smaak. Het mengsel wordt gevormd tot kleine, ronde balletjes, klaar om te worden gefrituurd tot een knapperige, gouden buitenkant.

Meer recepten met falafel

Met falafel kun je heel goed variëren. Je kunt het combineren met naanbrood zoals in dit recept, maar ook in combinatie met een wrap is het ontzettend lekker. Ga bijvoorbeeld voor deze wrap met falafel en kruidige boontjes. De boontjes kruiden we met een boemboe, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Wist je dat je falafel ook heel goed kunt verweken in een bowl? Bijvoorbeeld deze buddha bowl met quinoa, geroosterde bloemkool en srirachamayonaise. Een voedzame bowl met lekker veel groenten!

Heb je zin om de hele maaltijd zelf te maken? Kies dan voor deze zelfgemaakte pita met falafel! Niet alleen de pita maak je zelf, maar ook de falafel. Hiervoor meng je kikkererwten, gesnipperde ui, citroensap, koriander, bloem, chermoula en knoflookpoeder samen in een foodprocessor. Laat het een uur opstijven in de koelkast en vervolgens kan je er balletjes van draaien. Zo maak je jouw eigen falafel, hoe leuk is dat? Het kost je wel wat meer tijd natuurlijk dan wanneer je werkt met kant-en-klare producten, maar het is ontzettend leuk om te doen en natuurlijk een stuk verser. Als je houdt van falafel is het echt een aanrader!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?