Vandaag op het menu: een combinatie tussen de Arabische en Aziatische keuken! Naanbrood uit Azië en falafel uit Arabië zijn een hemelse combi. Met lekker veel groenten, feta en yoghurt is dit een gerecht dat je geproefd moet hebben.
Tip: lekker met verse dille.
Zelf falafel maken is ontzettend leuk om te doen. Het begint met het weken van gedroogde kikkererwten, die zwellen en klaar zijn om te worden vermalen tot een smeuïge puree. Voeg verse kruiden zoals peterselie, koriander, en knoflook toe, samen met een vleugje gemalen komijn en koriander voor de kenmerkende smaak. Het mengsel wordt gevormd tot kleine, ronde balletjes, klaar om te worden gefrituurd tot een knapperige, gouden buitenkant.
Met falafel kun je heel goed variëren. Je kunt het combineren met naanbrood zoals in dit recept, maar ook in combinatie met een wrap is het ontzettend lekker. Ga bijvoorbeeld voor deze wrap met falafel en kruidige boontjes. De boontjes kruiden we met een boemboe, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Wist je dat je falafel ook heel goed kunt verweken in een bowl? Bijvoorbeeld deze buddha bowl met quinoa, geroosterde bloemkool en srirachamayonaise. Een voedzame bowl met lekker veel groenten!
Heb je zin om de hele maaltijd zelf te maken? Kies dan voor deze zelfgemaakte pita met falafel! Niet alleen de pita maak je zelf, maar ook de falafel. Hiervoor meng je kikkererwten, gesnipperde ui, citroensap, koriander, bloem, chermoula en knoflookpoeder samen in een foodprocessor. Laat het een uur opstijven in de koelkast en vervolgens kan je er balletjes van draaien. Zo maak je jouw eigen falafel, hoe leuk is dat? Het kost je wel wat meer tijd natuurlijk dan wanneer je werkt met kant-en-klare producten, maar het is ontzettend leuk om te doen en natuurlijk een stuk verser. Als je houdt van falafel is het echt een aanrader!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment