In samenwerking met:
Nacho’s met gehakt, avocadodip en cheddar
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Nacho’s met gehakt, avocadodip en cheddar

Deze crispy nacho’s zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens snel en makkelijk te maken. De nacho’s zijn heerlijk als hoofdgerecht of bij de borrel om te delen met vrienden en familie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept nacho’s met gehakt, avocadodip en cheddar

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de tomaten in kwarten en snijd de zaadlijsten uit de tomaat, snijd deze vervolgens in blokjes van 1 cm.
2
Verwarm een pan met zonnebloemolie en bak het gehakt voor 3 min. tot deze begint te kleuren. Voeg hier de helft van de knoflook en de helft van de Verstegen World Spice Meals Chili con Carne aan toe en bak deze voor 4 min. mee tot het gehakt gaar is.
3
Meng de nacho’s, het gehakt, de cheddar kaas en overige Verstegen World Spice Meals Chili con Carne kruiden in een ovenschaal en plaats deze 15 min. in de voorverwarmde oven totdat de cheddarkaas gesmolten is.
4
Meng ondertussen de tomatenblokjes met de mais en ui. Maak de avocado schoon en prak deze fijn met een vork voeg hier de overige knoflook en naar smaak peper en zout aan toe.
5
Serveer de nacho’s met de tomatensalsa en de avocadodip.

Tip: als vegetarische variant op deze nacho’s vervang je het half om half gehakt door vegetarische gehakt.

Tex-Mex

De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn rijke combinatie van smaken, kleuren en texturen. Traditionele Mexicaanse gerechten maken vaak gebruik van verse ingrediënten zoals maïs, bonen, tomaten, avocado’s, pepers, kruiden en specerijen.

Een belangrijk kenmerk van de Mexicaanse keuken is de nadruk op verse en lokale producten. Tortilla’s, gemaakt van maïs- of tarwemeel, zijn een basisvoedsel en worden gebruikt als wraps voor taco’s, enchiladas of quesadilla’s. Bonen, vooral zwarte bonen en pintobonen, worden vaak gebruikt in verschillende gerechten. Salsa’s, gemaakt van tomaten, pepers, uien en kruiden, voegen een pittige en smaakvolle dimensie toe aan veel gerechten.

Daarnaast spelen vleesgerechten een belangrijke rol in de Mexicaanse keuken, met name rundvlees, varkensvlees, kip en vis. Barbacoa, een traditioneel gerecht van langzaam gegaard vlees, is populair in veel regio’s. Guacamole, een dipsaus gemaakt van geprakte avocado’s, is een andere beroemde Mexicaanse creatie die vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij nacho’s of als topping.

Tex-Mex daarentegen is een culinaire stijl die is ontstaan in de Verenigde Staten, met name in de staat Texas, dit is een mix van traditionele Mexicaanse gerechten en Amerikaanse invloeden. Tex-Mex is een afkorting voor “Texas-Mexican”. Tex-Mex-gerechten omvatten vaak ingrediënten zoals gehakt, kaas, zure room en tarwetortilla’s.

Populaire Tex-Mex-gerechten zijn onder andere chili con carne, burrito’s, nacho’s en fajita’s. Deze gerechten zijn vaak rijkelijk gevuld, gekruid en worden vaak geserveerd met kaas, guacamole en zure room.

Heb je zin in een voedzaam gerecht? Probeer dan deze gezonde burrito bowl, het is erg smakelijk en het ziet er ook nog eens leuk uit! Sluit af met deze yoghurt brownies, gezond is deze brownie niet helemaal, maar deze variant is wel ietsjes gezonder dan de normale variant.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via