Kip Tandoori met naanbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip tandoori met naanbrood, rijst en salade

Deze heerlijk kip tandoori wordt gemarineerd in yoghurt met kruiden waardoor de kip lekker zacht wordt. De komkommeryoghurt salade is een frisse tegenhanger van de kip en zorgt voor een goede balans. Serveer met rijst en naanbrood om er een vullende maaltijd van te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip tandoori met naanbrood, rijst en salade

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de groene peper in ringen.
2
Meng de helft van de yoghurt met ui, knoflook, zout, ½ van de groene peper, tandoori kruidenpasta en de kip. Laat minimaal een uur marineren.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip 10 min. op laag vuur in de marinade.
4
Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Bereid vervolgens de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Snijd de koriander grof, de limoen in partjes en schaaf de komkommers met een kaasschaaf in linten. Meng de komkommerlinten met de resterende yoghurt, zwarte peper en olijfolie. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
6
Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbroden, koriander, overige groene peper, limoenpartjes en de komkommeryoghurt salade.

Wat is kip tandoori en waar komt het vandaan?

Je hebt het vast wel eens een keer gegeten of voorbij zien komen, maar wat is kip tandoori eigenlijk en waar komt kip tandoori vandaan? Kip tandoori is een heerlijk, kruidig recept uit India dat wordt gemaakt in een ”tandoor”. Een tandoor is een tonvormige oven gemaakt van klei waarin je de kip tandoori maakt.

Wat eet je bij kip tandoori?

Je kunt in de winkel kant-en-klare pakjes kip tandoori halen, maar het lekkerste is om dit zelf te maken. Hierdoor wordt de kip extra kruidig. Wat lekker is om te eten bij kip tandoori, is wat naanbrood, rijst en/of een frisse salade. Het is ook lekker om het met wat groenten te eten. Denk aan groene asperges of sperziebonen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via