Kip Tandoori met naanbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip tandoori met naanbrood, rijst en salade

Deze heerlijk kip tandoori wordt gemarineerd in yoghurt met kruiden waardoor de kip lekker zacht wordt. De komkommeryoghurt salade is een frisse tegenhanger van de kip en zorgt voor een goede balans. Serveer met rijst en naanbrood om er een vullende maaltijd van te maken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip tandoori met naanbrood, rijst en salade

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de kip in blokjes van 3 bij 3cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de groene peper in ringen.
2
Meng de helft van de yoghurt met ui, knoflook, zout, ½ van de groene peper, tandoori kruidenpasta en de kip. Laat minimaal een uur marineren.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip 10 min. op laag vuur in de marinade.
4
Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Bereid vervolgens de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Snijd de koriander grof, de limoen in partjes en schaaf de komkommers met een kaasschaaf in linten. Meng de komkommerlinten met de resterende yoghurt, zwarte peper en olijfolie. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
6
Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbroden, koriander, overige groene peper, limoenpartjes en de komkommeryoghurt salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via