Biryani kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Biryani kip

Een biryani is een klassieke Indiase rijstschotel waarbij de rijst op twee manieren wordt bereid. Je kan ‘m serveren met kip, lamsvlees of rund. In dit recept wordt de kip gemarineerd in yoghurt en specerijen voor een heerlijk romig resultaat!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept biryani kip

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
1
Snijd de kippendijfilet in stukjes en leg in een schaal. Maak de gember schoon en hak fijn. Schep 2/3 van de garam masala, de gember en ½ van de Griekse yoghurt door de kip. Dek de schaal af en laat 30 min. marineren.
2
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet in een schaal en laat afkoelen.
3
Pel de uien en snijd in ringen. Verhit ½ van de zonnebloemolie in een pan en bak het komijn- en korianderpoeder 1 à 2 min. tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
4
Bak de kip 1 à 2 min. in een pan en voeg het water toe. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes pruttelen tot het water is verdampt.
5
Verwarm de melk in een steelpannetje en roer de saffraan erdoorheen.
6
Schep ½ van de basmatirijst in de pan met kip en schenk de saffraan-melk eroverheen. Roer goed door, zodat de rijst geel kleurt. Voeg de overige garam masala toe en breng op smaak met zout. Bak al omscheppend 2 à 3 min.
7
Verhit de overige zonnebloemolie in een tweede koekenpan en bak hierin de andere helft van de rijst. Schep vervolgens voorzichtig door de kip biryani. Hak de munt en koriander grof en garneer de kip biryani met de kruiden. Serveer met de overige yoghurt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via