Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Makkelijke butter chicken

Boterzacht, enorm mals en een rijke, romige saus. Klinkt ontzettend lekker, toch? Deze makkelijke butter chicken staat al in 30 minuten op tafel. Serveer er naanbrood bij en je maaltijd is compleet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept makkelijke butter chicken

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm. Pers het sap uit de citroen. Meng het citroensap met de helft van de garam masala kruiden. Voeg de kipfilet en de helft van de Griekse yoghurt toe en roer goed door.
2
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de helft van de roomboter in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min.
3
Voeg de rest van de garam masala kruiden en het paprikapoeder toe en laat 2 min. mee bakken. Voeg de tomatenblokjes en kookroom toe en breng het geheel aan de kook.
4
Voeg de kipfilet toe, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Kook de kip in ongeveer 15 min. gaar in de saus.
5
Pluk intussen de blaadjes van de koriander en hak fijn. Bak het naanbrood volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Voeg de laatste 2 min. de rest van de roomboter toe en roer goed door. Roer kort voor serveren de rest van de Griekse yoghurt door de butter chicken.
7
Garneer de butter chicken met de gehakte koriander en serveer met naanbrood.

Waar komt butter chicken vandaan?

Butter chicken is een gerecht dat afkomstig is uit de Indiase keuken. Een redelijk vernieuwden recept, gezien er in de Indiase keuken vrijwel nooit roomboter wordt gebruikt. In deze keuken wordt namelijk standaard olie als vetstof gebruikt! Door het gebruik van roomboter in dit Indiase gerecht, heeft het de naam butter chicken gekregen. Het resultaat? Een botermalse saus!

De Indiase keuken heeft een aantal heerlijke klassieke recepten die je een keer gemaakt moet hebben. Maak bijvoorbeeld eens deze Indiase spinaziecurry paneer. Paneer is een zachte kaassoort die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Of probeer deze kikkererwtencurry met kruidige rijst. Curries zijn altijd geliefd in India! Meer Indiase recepten vind je op Eatertainment.

Meer receptinspiratie

Aan de slag met nog meer recepten die makkelijk te bereiden zijn? Neem een kijkje op onze pagina van makkelijke recepten en kies jouw favoriete gerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via