Boterzacht, enorm mals en een rijke, romige saus. Klinkt ontzettend lekker, toch? Deze makkelijke butter chicken staat al in 30 minuten op tafel. Serveer er naanbrood bij en je maaltijd is compleet!
Butter chicken is een gerecht dat afkomstig is uit de Indiase keuken. Een redelijk vernieuwden recept, gezien er in de Indiase keuken vrijwel nooit roomboter wordt gebruikt. In deze keuken wordt namelijk standaard olie als vetstof gebruikt! Door het gebruik van roomboter in dit Indiase gerecht, heeft het de naam butter chicken gekregen. Het resultaat? Een botermalse saus!
De Indiase keuken heeft een aantal heerlijke klassieke recepten die je een keer gemaakt moet hebben. Maak bijvoorbeeld eens deze Indiase spinaziecurry paneer. Paneer is een zachte kaassoort die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Of probeer deze kikkererwtencurry met kruidige rijst. Curries zijn altijd geliefd in India! Meer Indiase recepten vind je op Eatertainment.
Aan de slag met nog meer recepten die makkelijk te bereiden zijn? Neem een kijkje op onze pagina van makkelijke recepten en kies jouw favoriete gerecht.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment