pasta uit de oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes

Pasta uit de oven was nog nooit zo makkelijk! Deze pasta met gehakt, brocolli en zelfgemaakte tomatensaus bevat lekker veel groenten en staat in een handomdraai op tafel. Variëren kan ook makkelijk door het gehakt te vervangen voor kip en bijvoorbeeld de groenten door courgette.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoliroosjes beetgaar.
2
Meng het gehakt, ei en paneermeel in een kom en breng op smaak met peper en zout. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes van ca. 4 cm.
3
Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een koekenpan met olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes gaar. Snijd de basilicum fijn. Voeg de tomatenblokjes, water en de gesneden basilicum bij de gehaktballetjes. Breng voor 5 min. aan de kook.
4
Schep de penne en broccoli in een kleine ovenschaal. Verdeel hierover de gehaktballetjes met saus en garneer met de geraspte kaas. Bak 15-20 min. in de voorverwarmde oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via