Pizza met uien, spinazie, rozijnen en stukjes worst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Pizza met uien, spinazie, rozijnen en stukjes worst

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Schud ze uit de pan op een bord.
2
Snijd de rode uien in ringen. Verhit de helft van de olijfolie in de koekenpan, voeg de uienringen toe en bak ze op laag vuur in 7 min. goudbruin. Schep de laatste 2 min. de spinazie door de uien en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper.
3
Maak ondertussen de pizzasaus. Hak de ui fijn. Verhit de resterende olijfolie in een andere koekenpan en bak de ui samen met het venkelzaad in 4 min. goudbruin. Schenk het blikje tomatenblokjes erbij, breng zachtjes aan de kook en kook de saus in 5 min. in tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
4
Verdeel een laagje van de pizzasaus over de pizzabodems. Beleg met de rode ui en spinazie. Haal de worstjes uit hun velletjes en snijd of breek deze in stukjes en verdeel ze over de pizzabodems.
5
Bak de pizza in 8-10 min. krokant en knapperig. Garneer met de rozijnen, pijnboompitjes, blaadjes basilicum en stukjes burrata. Besprenkel eventueel nog met wat van je favoriete olijfolie.