Croissant Pizza2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Croissant pizza

Het is weer tijd voor pizza met een twist! Bij deze onweerstaanbare pizza gebruiken we luchtig croissantdeeg als bodem. Anders dan anders, maar minstens zo lekker. De pizza wordt afgetopt met pittige spianata, romige burrata en verse rucola. Het is een supermakkelijk recept wat zo op tafel staat. Heerlijk op een relaxte weekenddag, maar dus ook perfect voor doordeweeks.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Croissant pizza

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het croissantdeeg samen met de tarwebloem in de keukenmachine en kneed tot een egale deegbal. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad tot een ronde pizzabodem. Vouw de randen een stukje naar binnen en rol ze iets op voor een dikke rand.
2
Leg de bodem op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met pizzasaus. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Bak 30 min. in het midden van de oven tot de bodem goudbruin en gaar is.
3
Verdeel de spianata picante over de bodem, gevolgd door de burrata, rucola en basilicum. Serveer direct.

Bakken met croissantdeeg

Je pizza eens anders dan anders maken? Dan is dit recept voor croissant pizza perfect om eens uit te proberen. Croissantdeeg kan je namelijk niet alleen voor je croissantjes op de zondagochtend gebruiken, maar ook voor andere recepten. Naast dat het heel lekker is, ben je ook nog eens zo klaar. Of je nu gaat voor een ontbijtje, borrelhapje of hoofdgerecht.

Croissantdeeg is luchtig, maar toch goed vullend. Het is heel makkelijk om mee te werken, ideaal dus om snel iets op tafel te zetten. Het deeg is gewoon kant-en-klaar verkrijgbaar, dus daarmee bespaar je ook nog eens tijd en moeite. Nog een voordeel: je huis gaat er heerlijk door ruiken als je gerecht eenmaal in de oven staat!

Waar je croissantdeeg onder andere allemaal voor kan gebruiken? Denk aan croissants met een twist, zoals deze pistache croissants. De pistachepasta en nootjes geven je klassieke croissant een extra zoete twist. In dit recept worden afbakcroissants gebruikt, maar je kan ook werken met een rol vers croissantdeeg. Als liefhebber van zoet word je ook absoluut blij van deze cookie dough brioche rolls. De perfecte combinatie van croissant en koekjesdeeg. Op zoek naar een hartig recept voor bij de borrel? Denk dan eens aan deze pesto caprese croissants. De combinatie van pesto, tomaat en mozzarella doet het altijd goed. Een heerlijke traktatie! Ook lekker: je croissantdeeg vullen met brie en cranberry. Een ideaal gerechtje om rond de kerstdagen op tafel te zetten. Kortom, met croissantdeeg kan je heel veel variëren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via