Vegetarische Pinsa Met Gegrilde Perzik, Burrata En Hot Honey1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische pinsa met burrata, gegrilde perzik en hot honey

Deze vegetarische pinsa met gegrilde perzik, burrata en hot honey is een zomerse traktatie met een perfecte balans tussen zoet, pittig en romig. De knapperige pinsa wordt belegd met frisse rucola, gegrilde perzik, romige burrata en hot honey. Afgewerkt met verse basilicum en cherrytomaten voor een kleurrijke, smaakvolle touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Vegetarische pinsa met burrata, gegrilde perzik en hot honey

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm een grillpan. Snijd de perziken in schijfjes. Gril de schijfjes perzik 2–3 min. per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan.
2
Bereid de pinsa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verwarm de honing samen met de crispy chili olie tot een hot honey.
4
Halveer de cherrytomaten. Beleg de warme pinsa met rucola, gegrilde perzik en cherrytomaten. Scheur de burrata in grove stukken en verdeel over de pinsa.
5
Drizzle de hot honey eroverheen. Pluk de blaadjes van de basilicum en verdeel over de pinsa. Serveer direct.

Geen pizza, geen focaccia, maar pinsa!

Heb jij al eens van pinsa gehoord? Dit authentieke Italiaanse platbrood lijkt op een kruising tussen pizza en focaccia. Het deeg wordt gemaakt van een mix van tarwe-, rijst- en sojameel wat zorgt voor een lichte, luchtige en knapperige bodem. Waar pizza rond is en focaccia vaak rechthoekig, is de pinsa ovaal. Qua toppings kan je alle kanten op en kan je eindeloos variëren. Je kan ook gemakkelijk je restjes verwerken op een pinsa! Denk aan overgebleven paprika of rijpe perziken.

Heb je een pinsa in huis gehaald, maar eigenlijk geen idee wat je ermee moet? Geen zorgen, wij hebben wel wat recepten voor je klaarstaan die je kan maken! Kies bijvoorbeeld voor deze pinsa met romige burrata, gegrilde perzik en zelfgemaakte hot honey. Dit vegetarische recept zit boordevol verschillende smaken. We toppen het af met pittige rucola en frisse basilicum. Een andere vegetarische pinsa die je eens moet proberen is deze pinsa pizza met vijgen, bimi, geitenkaas én kruidenroomkaas. Na 15 minuten schuif je de pinsa de oven in en is het nog even wachten tot het genieten kan beginnen.

Wil je liever wel iets met vlees? Ga dan voor deze heerlijke pinsa met mortadella, groene pesto en burrata. In 15 minuten staat dit recept al op tafel. Ideaal voor wanneer je weinig zin hebt om te koken, maar wel zin hebt in iets lekkers. Voor de visliefhebbers is deze pinsa romana met gegrilde groenten en ansjovis aan te raden. Al in 10 minuten geniet je van deze ‘mini pizza’. Top af met olijfolie, Parmezaanse kaas en basilicum en serveer als lunch recept of borrelhapje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?