In samenwerking met:
Quiche Met Hollandse Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Quiche met Hollandse garnalen

Deze quiche met Hollandse garnalen van DekaMarkt is een heerlijke en verfijnde variatie op de traditionele quiche. De knapperige korst is gevuld met spinazie, cherrytomaten en een mengsel van room en eieren. Garneer de quiche met de Hollandse garnalen en dille. Het resultaat? Een hartige taart die perfect is als avondmaaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept quiche met hollandse garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180C. Halveer de cherrytomaten en brokkel de geitenkaas grof. Snijd de dille grof.
2
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de spinazie 6 min. tot deze is geslonken.
3
Vet het taartblik in met de boter en leg het taartdeeg in de vorm. Verdeel de spinazie erover. Mix de eieren en kookroom met een garde tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout. Giet dit over de spinazie en verdeel de cherrytomaten over het mengsel.
4
Plaats de quiche in de oven en bak 20 min. Leg halverwege de baktijd de geitenkaas op de quiche.
5
Haal de quiche uit de oven en garneer met de Hollandse garnalen en dille.

Tip: vervang de Hollandse garnalen door walnoten en verkruimel dit samen met de geitenkaas over de quiche.

Een van oorsprong Franse lekkernij

Een quiche is een hartige taart die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken. Het is een veelzijdig gerecht dat zowel warm als koud kan worden geserveerd en dat zowel als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht kan worden gegeten. Quiches zijn populair vanwege hun rijke en romige textuur en hun heerlijke smaak. De basis van een quiche bestaat meestal uit een hartige taartkorst van bloem, boter en water. Deze wordt vervolgens gevuld met een mix van eieren en room, samen met verschillende ingrediënten zoals kaas, groenten, vlees of vis. Het mengsel wordt dan gebakken tot het stevig en licht goudbruin is.

Quiches zijn een geweldige manier om restjes op te maken en zijn zeer aanpasbaar. Je kunt vrijwel elk ingrediënt gebruiken dat je lekker vindt, waardoor het een perfect gerecht is om te experimenteren met nieuwe smaakcombinaties. Probeer bijvoorbeeld eens de quiche Lorraine: een echte klassieker met room, eieren en spek. Wat ook lekker is: sardine en venkel quiche. Een plaatje om te zien en super smaakvol door de zoutige smaak van de sardientjes in combinatie met de zoete kerstomaten en de anijsachtige smaak van de venkel.

Of je nu een quiche maakt voor een brunch, lunch of diner, het is een geweldig gerecht om te delen met vrienden en familie. Het is gemakkelijk te bereiden en zorgt voor een smakelijke en voedzame maaltijd die zeker in de smaak zal vallen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?