De quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten van quiche Lorraine zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je twee verschillende soorten deeg gebruiken: korstdeeg of bladerdeeg. Het klassieke recept wordt gemaakt van korstdeeg, maar om tijd te besparen kun je ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.
Quiche Lorraine is een klassiek Frans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lotharingen (Lorraine) in het noordoosten van Frankrijk. Het is een hartige taart met als belangrijkste ingrediënten spekjes en Gruyèrekaas, samen met een romige vulling van eieren en room.
De oorsprong van de quiche Lorraine gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de taart nog geen spek bevatte en gevuld werd met een mengsel van eieren en room. Pas later werden er spekjes aan toegevoegd, wat de taart zijn kenmerkende smaak geeft.
Het deeg van een quiche Lorraine wordt traditioneel gemaakt met bloem, boter, zout en water. Het wordt met de hand gekneed en vervolgens uitgerold tot een dunne plak, die in een taartvorm wordt gelegd en wordt voorzien van een vulling van spekjes, kaas en een mengsel van eieren en room.
Quiche Lorraine is een veelzijdig gerecht dat zowel warm als koud gegeten kan worden. Het is een heerlijk gerecht voor bij de lunch of als onderdeel van een brunch. Je kunt het ook serveren als hoofdgerecht met een frisse salade erbij.
Wil je naast de quiche Lorraine variëren met andere lekkere quiches? Dat kan! Bekijk hier alle quiche recepten op Eatertainment.nl. Een echte aanrader is de mini quiche met broccoli en Manchego. Ontzettend leuk als voorgerecht en als je iets overhoudt kun je er de volgende dag van genieten als lunch. Of maak deze verrukkelijke quiche met kip, paprika en prei. De quiche is zowel warm als koud ontzettend lekker!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment