Geniet van een heerlijke vegetarische maaltijd met dit smaakvolle recept van DekaMarkt voor ricotta spaghetti met vegetarische gehacktballetjes. De romige ricotta combineert perfect met de sappige gehacktballetjes. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat!
Ricotta is een heerlijke Italiaanse kaas met een romige en lichtzoete smaak. Het woord ‘ricotta’ betekent letterlijk ‘opnieuw gekookt’, wat verwijst naar de manier waarop deze kaas wordt gemaakt. Ricotta wordt traditioneel geproduceerd door het opnieuw verhitten van de wei, een bijproduct van de kaasbereiding. De wei wordt verwarmd en vervolgens wordt er citroensap of azijn aan toegevoegd, waardoor de melkeiwitten samenklonteren en er kleine wrongelstukjes ontstaan. Deze wrongel wordt vervolgens afgeschept en gedraineerd, resulterend in de romige ricotta.
Ricotta is veelzijdig en kan in verschillende gerechten worden gebruikt. Het kan worden verwerkt in hartige gerechten zoals pastasauzen, lasagne, gevulde pasta’s en pizza’s. Het voegt een romige textuur en milde smaak toe aan deze gerechten. Daarnaast wordt ricotta vaak gebruikt in zoete gerechten zoals taarten, desserts en vullingen voor gebak.
Ricotta kan ook op zichzelf worden genoten, besprenkeld met een beetje honing en bestrooid met gehakte noten. Het is een gezond alternatief voor andere roomkazen, omdat het minder vet en calorieën bevat. Bovendien is het rijk aan eiwitten en calcium.
Een ander smaakvol pastagerecht met ricotta is deze gegratineerde pasta. Qua smaak is het vergelijkbaar met lasagne, maar dan gemaakt van rigatoni in plaats van lasagnebladeren. Zin in zoet? Probeer deze rabarbercake met ricotta en amandelschaafsel. De toevoeging van ricotta resulteert in een luchtige cake én een lekkere, frisse smaak. Heerlijk als dessert of als tussendoortje!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment