rigatoni pasta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rigatoni pasta met chorizo en gehakt

Rigatoni is een buisvormige pasta, het woord rigatoni is afkomstig van het Italiaanse woord rigati wat gekarteld betekent. Rigatoni pasta is aan de buitenkant namelijk geribbeld, waardoor er meer saus aan de pasta blijft plakken. Chorizo is een Spaanse worst en dankt zijn rode kleur aan het paprika poeder wat in de worst verwerkt is. Chorizo is super smaakvol en vaak licht pikant wat uitstekend past bij de pastasaus.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept rigatoni pasta met chorizo en gehakt

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Schil de bleekselderij en winterpeen en sijd in blokjes van 1 cm. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes van een halve cm dik. Verwijder de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn.
2
Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verwarm ondertussen een pan met de olijfolie en bak hier de chorizo en het gehakt in gedurende 4 min. tot het gehakt goudbruin gekleurd is. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak dit nog 4 min. mee.
4
Giet de tomatenblokjes bij het gehakt en roer dit samen met de tabasco door de saus. Zet het vuur laag en roer het zout, de pasta en de helft van de platte peterselie door de saus.
5
Serveer de pasta en garneer met de overige peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via