Risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de pompoen in de lengte in dikke plakken en meng met de helft van de olie en de garam masala.
2
Verdeel de pompoenplakken over een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Bak deze in 25 min. gaar.
3
Voeg na 15 min. de tros cherrytomaatjes toe en bak nog 10 min. mee.
4
Snipper ondertussen de ui en de knoflook en fruit deze samen met de risottorijst in een koekenpan aan in de overige helft van de olie. Blus na 1,5 min. af met de witte wijn.
5
Hak de salie fijn en ris de tijm van de takjes. Zet wat tijm apart ter garnering.
6
Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg dit in delen toe aan de risotto. Voeg steeds een nieuw deel toe wanneer het vorige is opgenomen. Voeg ook de gehakte kruiden toe.
7
Voeg, wanneer al het vocht is opgenomen, de kookroom toe en roer tot een smeuïg geheel. Verdeel de risotto over de borden en leg daarop de geroosterde pompoen. Knip de tros cherrytomaatjes in twee delen en leg op de pompoen. Garneer met de apart gehouden tijm en serveer met de Parmezaanse kaas.
Pasos de la Capula Tempranillo
Wijntip van Yves

Pasos de la Capula Tempranillo

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Rijst
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via