Risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes

Heerlijk smeuïge risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes. Dit gerecht kan compleet vegan gemaakt worden en nodigt uit om verder mee te experimenteren. Vervang de pompoen bijvoorbeeld door wortel of andere groenten.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de pompoen in de lengte in dikke plakken en meng met de helft van de olie en de garam masala.
2
Verdeel de pompoenplakken over een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Bak deze in 25 min. gaar.
3
Voeg na 15 min. de tros cherrytomaatjes toe en bak nog 10 min. mee.
4
Snipper ondertussen de ui en de knoflook en fruit deze samen met de risottorijst in een koekenpan aan in de overige helft van de olie. Blus na 1,5 min. af met de witte wijn.
5
Hak de salie fijn en ris de tijm van de takjes. Zet wat tijm apart ter garnering.
6
Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg dit in delen toe aan de risotto. Voeg steeds een nieuw deel toe wanneer het vorige is opgenomen. Voeg ook de gehakte kruiden toe.
7
Voeg, wanneer al het vocht is opgenomen, de kookroom toe en roer tot een smeuïg geheel. Verdeel de risotto over de borden en leg daarop de geroosterde pompoen. Knip de tros cherrytomaatjes in twee delen en leg op de pompoen. Garneer met de apart gehouden tijm en serveer met de Parmezaanse kaas.

Hou je van risotto? Probeer dan ook eens onze risotto met spekjes, courgette en munt.

Pasos de la Capula Tempranillo
Wijntip van Yves

Pasos de la Capula Tempranillo

Deze druifsoort is één van de beste inheemse druivenras van Spanje en is daarmee de backbone van de meeste Spaanse wijnen die bijvoorbeeld uit de streken Rioja, Ribera del Duero of Toro komen. De milde smaken van deze tempranillo uit Rioja gaan goed samen met de gekaramelliseerde suikers in de gegrilde pompoen. Deze tempranillo is zonder hout gemaakt en daardoor volop fruitig. Neus van zwarte en rode kersen, gedroogde vijgen en een hint van drop. In de mond sappig en vlezig met opnieuw paars fruit en wat zoethout in de finale. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via