Heerlijk smeuïge risotto met geroosterde pompoen en cherrytomaatjes. Dit gerecht kan compleet vegan gemaakt worden en nodigt uit om verder mee te experimenteren. Vervang de pompoen bijvoorbeeld door wortel of andere groenten.
Hou je van risotto? Probeer dan ook eens onze risotto met spekjes, courgette en munt of ga naar de risotto recepten pagina voor meer inspiratie.
Deze druifsoort is één van de beste inheemse druivenras van Spanje en is daarmee de backbone van de meeste Spaanse wijnen die bijvoorbeeld uit de streken Rioja, Ribera del Duero of Toro komen. De milde smaken van deze tempranillo uit Rioja gaan goed samen met de gekaramelliseerde suikers in de gegrilde pompoen. Deze tempranillo is zonder hout gemaakt en daardoor volop fruitig. Neus van zwarte en rode kersen, gedroogde vijgen en een hint van drop. In de mond sappig en vlezig met opnieuw paars fruit en wat zoethout in de finale. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment