Saffraan risotto met garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min

Saffraan risotto met garnalen

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Meng de bouillonblokjes en de saffraandraadjes met het water. Laat dit even staan zodat de smaak van de saffraan goed in de bouillon kan trekken.
2
Snipper de sjalot. Verhit een pan de helft van de olie en voeg de sjalot en de risottorijst toe en fruit deze kort aan.
3
Voeg de bouillon in delen toe, en roer de risotto goed door. Voeg pas een nieuw deel bouillon toe wanneer het vorige is opgenomen door de rijst. Voeg wanneer alle bouillon is opgenomen, de room, de boter en de wijn toe. Laat dit opnemen door de rijst.
4
Snijd de knoflook fijn en de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Verwarm in een andere pan de overige olie en fruit hierin de knoflook aan. Voeg na 1 min. de courgetteplakjes toe en bak het geheel ongeveer 5 min. totdat ze lichtbruin zijn.
5
Voeg als laatste de garnalen toe en bak ze 1,5 min. aan iedere kant.
6
Schep de courgette en garnalen over de risotto en maak af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en de kiemgroente.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Schaaldieren

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via