Print opties

Sluiten

Saffraan risotto met garnalen

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Meng de bouillonblokjes en de saffraandraadjes met het water. Laat dit even staan zodat de smaak van de saffraan goed in de bouillon kan trekken.
2
Snipper de sjalot. Verhit een pan de helft van de olie en voeg de sjalot en de risottorijst toe en fruit deze kort aan.
3
Voeg de bouillon in delen toe, en roer de risotto goed door. Voeg pas een nieuw deel bouillon toe wanneer het vorige is opgenomen door de rijst. Voeg wanneer alle bouillon is opgenomen, de room, de boter en de wijn toe. Laat dit opnemen door de rijst.
4
Snijd de knoflook fijn en de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Verwarm in een andere pan de overige olie en fruit hierin de knoflook aan. Voeg na 1 min. de courgetteplakjes toe en bak het geheel ongeveer 5 min. totdat ze lichtbruin zijn.
5
Voeg als laatste de garnalen toe en bak ze 1,5 min. aan iedere kant.
6
Schep de courgette en garnalen over de risotto en maak af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en de kiemgroente.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.