Wil jij je baksels naar een hoger niveau tillen? Ga dan aan de slag met deze schelp meringues. Het spuiten van de schelpvormige meringues vergt geduld, maar het eindresultaat is een lust voor het oog. De knapperige meringues vullen we met een romige mascarpone en fris zomerfruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen.
Heb jij al eens meringue gemaakt? Deze luchtige lekkernij maak je van stijfgeklopt eiwit en suiker. Vervolgens wordt dit mengsel in een vorm gespoten en langzaam gebakken in de oven op een lage temperatuur totdat ze lekker knapperig en droog zijn. Vaak wordt meringue gebruikt in desserts als crispy topping, maar je kan ook heerlijke toetjes maken met meringue als hoofdonderdeel. Zo steelt meringue de show in dit recept voor de schelp meringues. We spuiten de meringue in een schelpvorm en nadat het knapperig is gebakken, vullen we het met romige mascarpone, rood zomerfruit en munt voor een kleurrijk eindresultaat.
Vind je het moeilijk om meringue in schelpvormen te spuiten? Probeer dan eens een wat makkelijker recept en maak deze meringue hartjes met rood fruit. De hartjes zijn niet moeilijk om te maken en het eindresultaat is net zo feestelijk. Door rode kleurstof toe te voegen aan de opgeklopte eiwitten, krijgen de hartjes een mooie roze kleur. Of wat dacht je van toefjes meringue met rood fruit en jam? De meringue bak je af met een kuiltje in het midden. Hier schep je vervolgens de jam in, gevolgd door de frambozen en aardbeien.
Wil je iets spectaculairs op tafel zetten? Maak dan zeker eens dit pistachemeringue bord met kersen. Dit goedgevulde bord met pistachemeringue met kersen zet je in het midden van de tafel. Vervolgens kan iedereen pakken wat hij of zij wil. Serveer met warme kersen, dan is deze meringue het lekkerst.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment