Verwarm de oven voor op 100°C (boven- en onderwarmte). Klop de eiwitten met het citroensap en maïzena tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken. Schep het mengsel in een spuitzak met spuitmondje. Spuit schelpvormige meringues op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Dit duurt ongeveer 1 uur.
2
Klop ondertussen de mascarpone met de vanillesuiker tot een romige vulling. Halveer de aardbeien. Meng met de blauwe bessen en frambozen. Besmeer ½ van de meringues met mascarpone, top af met het gemengde rood fruit en leg de overige meringues bovenop voor een dichte schelp. Pluk de blaadjes van de munt, verdeel over de schelp meringues en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.